Thursday, July 25, 2013

langkawi - minyak gamat nusantara (part 10)

assalamualaikum..

even penat.. takde mood saye tetap nak up tentang langkawi.. muntah la korang bace entry langkawi je.. banyak kot.. sebab kami betulbetul packkan mase kami.. balik dari langkawi bird paradise.. kami terus rehat.. malam pon tak keluar.. makan dekat kedai depan amzar.. dalam 20langkah kot.. sampai la kedai makan tu.. memang dekat sangat cume mahal sikit la.. mahal banyak kot.. tak kesah la sekali sekale.. lepas makan.. balik tidur..

esok hari last kami dekat langkawi.. kami keluar lewat sikit.. flight pon petang.. pukul tujuh tak salah saye.. keluar terus check out.. saye memang da list tempat nak pergi.. pertame saye nak pergi tempat buat minyak gamat.. hahaha.. sebenarnye takde ape pon kat situ.. setakat nak jejakkan kaki je.. tak larat nak type da.. tengok gambar je la ye.. engat nak up sekali due tempat.. sebab busy.. jadi la satu tempat pon kan..

minyak gamat yang tengah masak.. takut tengok.. mesti panas sangat.. pakai kayu api tau.. 
ramuan nak buat gamat.. 
kami da jejakkan kaki dekat minyak gamat nusantara.. jangan tanye sape yang ambil gambar kami.. super impose je.. haha.. 
ibu gamat.. 
suasane dalam kedai gamat.. 
panas sangat.. ibuupah eskrem.. haha.. sikit je.. nampak tak peluh ufairah?

sekejap je kami kat sini.. borong gamat.. murah la jugak.. ade yang harge standard.. bukan takat minyak gamat.. losyen sabun mandi gamat.. semue ade.. siap ade air tongkat ali free.. DH try.. pahit kot.. hahaha..  masuk sini free je.. kedai sebenarnye.. tempat seterusnye? next la.. 

6 comments:

dalila said...

aduss..lamenye entry ko ni nk abis..jenuh aku tggu nk tgk tmpt menarik utk aku pegi nanti

izan mama mia said...

minyak gamat
paling wajib

Nafira usof said...

mcm2 tempat menarik jugak kat langkawi nih yer.. jarang tgk org citer gi kilang minyak gamat nih.. good info jugak.. tq:)

nik ros said...

nik tak sempat nak singgah sini masa pi langkawi. beli minay gamat pun kat tempat lain..hehe

zarena heeney said...

minyak gamat antara ubat yg mesti ada di rumahkan
klu luka letak minyak gamat nie
cepat jea baiknya

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Kalau p langkawi x beli gamat tak lengkap kan..i dulu p pn borong jugak buat stok kat umah..hehehe

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...