Wednesday, July 10, 2013

hari pertame puase tahun 1434 hijrah..

assalamualaikum..

puase pertame.. macam mane? ok tak? penat? setakat ni saye mampu bertahan.. hihi.. takde la penat sangat.. pagipagi saye da minum dekat satu liter lebih air.. yela.. saye kene minum banyak air.. takut pulak dehydrated.. dengan nak pump susu lagi.. alhamdulillah.. even production tak pernah cukup dengan demand.. masih mampu menyusu sebab tarik stok.. miahahaha.. production pon tak drop.. sebab memang da sikitkan.. tengah nak up kan lagi ade la ni..

ufairah baru nak masuk setahun setengah jadi saye tak ajar ufairah puase lagi.. hihi.. memang bengong la kalau ajar kan.. jadi takde la pengalaman mengajar anak puase.. korang pulak cemane? nak jugak tau pengalaman ajar anak puase.. mesti bestkan.. tak tau la mase ufairah nanti cemane..

office saye diam je hari ni.. taktau la sebab ramai cuti kot.. ke semue taknak cakap takut haus.. hihi.. yang paling saye tak sabar nak balik bukak puase.. bukan sebab lapar ke ape.. tapi sebab saye tak sabar nak bukak puase dekat masjid.. tahun lepas pon saye berbuke di masjid.. selangselang hari.. tapi rasenye tahun ni harihari kot berbuke di masjid.. best sangat.. meriah.. tahun lepas ufairah baru pandai menyusur.. tahun ni da berjalan.. tak tau la cemane nak kejar awek tu nanti.. harap behave la die dekat masjid..

same macam tahuntahun sebelum ni.. abah saye dapat tender bubur lambuk masjid kajang.. jadi inshaAllah banyak la mase kami habis di masjid.. tetambah weekend.. memang saye ade kat masjid kot.. syoknye.. bestnye.. indahnye ramadhan.. setahun sekali kan.. tahun depan tak tau la sempat ke tak..

12 comments:

zarena heeney said...

wah ena tak pernah berbuka di masjid
mmg tak pernah

SweetLikeWhat said...

selamat berpuasa fi..

::EIDA:: said...

waahhh.. yeke? ida sukaaa makan bubur lambukk. kajang? nakkkk.. hehehhe

D Yatie said...

Wahhh. Allah tu Maha Bijaksana kan Fi? Kiranya tender abah fi tu bukak peluang besar untuk Fi ada di Masjid. Jeles Mak Arissa. Huuu.

Mizz ErMa said...

yeke best..sy pulak xpenah lg rasanya berbuka dekat masjid..sebelum2 nie penah la plan tp xtau nape, asyik x menjadi aje..

Cik Puan Rara said...

hai! berbuka apa harini.hehehe

Lisa Sheila said...

fifi...selamat menjalani ibdah puasa...semoga puasa kita dan ibdah2 yg lain diterima Allah SWT..aamiin...

Seblm tu lisa nk minta maaf kalau ada tersalah tutur kata selama berblogging...hehe... :)

fifi, sori lisa agk lama x bkak blog..msti bnyak cerita lisa ketinggalan :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

memember opis diam mulut, hati tengah berzikir tu. .
ibu dak kecik sihat je, alhamdulillah dak kecik dapat tahan harini.. skrg nak balik rumah dah :)

LYAfrina said...

salam ramadhan dr lya& sekeluarga..
smoga sgala amalan kt diterimaNya.. amin

nadia farahida said...

selamat berpuasa kakkk :)

ros_reeza said...

Selamat berpuasa kak FIfi :)

hayati hashim said...

Masjid kajang?? X la jauh sgt.. ok. Nak pergi jugak.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...