Thursday, July 4, 2013

genap menyusukan ufairah selama setahun enam bulan tiga hari lepas..

assalamualaikum..

alhamdulillah.. genap ufairah setahun enam bulan tige hari lepas.. ikut tahun islam la.. kalau tahun biase ni.. lagi due minggu kot.. tak kesah la.. yang penting utamakan tahun islam.. bukan sebab ape.. saye ni dalam dunie penyusuan ufairah aim enam bulan enam bulam.. jadi alhamdulillah.. da lapan belas bulan saye menyusukan ufairah.. tak tahu la saye dapat teruskan sehingga dua tahun atau tak..

susu saye ni da makin kurang disebabkan oleh kemalasan dan ketidak disiplinan saye.. dalam hati asyik berkirekire nak tulis waktu mengepam balik sebab waktu pump saye da ke laut.. da tak fix macam dulu.. ntah la.. mood ke laut.. tapi impian tinggi.. sapanjang menyusu ni.. sakitsakit badan.. penat bagai semue ade.. tapi takpe.. da anak tu amanahkan.. lagi pon dulu saye yang berie nak.. da dapat jage la elokelokkan?

lagi enam bulan..kalau ikut tahun islam bulan due belas nanti.. sebab ufairah lahir 23 safar 1433 hijrah.. jadi hari lahir kedue die pon 22 safar 1435 hijrah la kan? jadi tarikh tu jatuh pada bulan disember.. moge saye masih boleh bertahan.. sekarang demand over supply.. asyik tarik stok je.. moge fifi terus rajin dan berdisiplin.. amin..

my little girl~

kene ikut bulan islam kot sebab nak ikut sunah.. zaman dulu pon tempoh penyusuan RasulAllah mesti dalam bulan islam kan..

15 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

xlama je lg 2 thun...

zarena heeney said...

sekajap jea ufairah nak 2 thn erk

Nafira usof said...

tahniah fifi.. x lama dh tu nak cukup 2 tahun.. bertuah Ufairah..:)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. comelnya baby girl awak.

ros_reeza said...

teruskan usaha untuk menyusukan Ufairah, kak Fifi.. tahniah :)

::EIDA:: said...

#heyyyyyy, same laaa , ida pun JKR HQ ni. adehh.. Blok F ke hape ni? hahahhaa. cuak dah tetibe. hahahhaha

JunAina said...

Akak dulu anak lelaki tak mau susu badan 6 bulan ja pun lepas tu tak mau tp anak pompuan kus semangat menyusu sampai 2 tahun lebih tp yg pompuan tu jarang dapat sakit.

Mizz ErMa said...

alhamdulillah..rezeki anak akak sbb ramai jgk baby2 yg kat luar sana xdpt susu ibu sbb faktor2 yg xdpt nk dielakkan kan..

hainom OKje said...

Anak Okje yang kecik lebih 2 tahun Fifi

dalila said...

semoga terus berjaya & berdisiplin.
hihi. xpe weh..stok ko byk lg kann. rajin2 la pam.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

moge fifi terus rajin dan berdisiplin.. amin..(copy ni)

dear xila said...

ishhh tak sabar rasanya nak ada baby sendiri kuikui

jaakechik said...

comelnya...cute!!!

anitadiana said...

tahniah...berjaya susu kan anak...biar sampai 2th..kak ita tak berjaya pun..

nik ros said...

comel jea little girl awak ni. tahniah dah dapat menyusu selama sethn lebih :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...