Monday, July 15, 2013

hari kedue di masjid..

assalamualaikum..

entry ini ditaip pada 12 julai 2013.. jumaat lepas dan di publish pade 15 julai 2013.. sebab ape? sebab nak tunggu gambar.. miahaha..

takkan harihari entry bukak puase kan.. haha.. takpe.. semalam ade kelainan sikit.. saye cerite jela.. buat kenangan.. kalau nak bace teruskan.. kalau taknak tekan je  X kat atas kanan tu.. semalam macam biase pukul 7 lebih baru gerak pergi masjid.. padahal abah da cakap nak goreng kuew teow dekat masjid.. keluarge kecil kami selaku penumpang kerete ummi ikutkan jela.. ummi pulak park dekat dapur masjid..

saye jalan pergi tempat perempuan tengok ramai orang.. macam da full tempatnye.. tetambah nak tolong abah goreng kuew teow.. jadi terbuke la meje dekat dapur.. duduk ramairamai berbuke dekat dapur masjid.. double syok sebab dapat bukak puase dengan DH.. wallaweee.. best la.. meriah tambah dengan adik saye balik.. pekerje masjid.. memang syok dan meriah.. kecoh makan sampai tak sedar bilal da iqamah..

ummi tengah sibuk nak goreng kuew teow..
 DH melayan si cerdik pandai ufairah..
abah sibuk bukak meje lagi.. abah saye yang pakai baju biru tu..

mase bilal iqamah adik saye pandang muke pelik.. die ingat baru azan kot.. da terlupe tadi da azan.. haha.. terkejut la takkan baru azan.. die da belasah memacam.. ufairah macam biase la.. pengganggu tegar.. miahaha.. tapi ok je awek tu kat dapur. tak bawak kasut jadi duduk atas kerusi jela.. kalau bawah haru jugak.. mau die melompat masuk dalam periuk bubur nak berenang.. (periuk tengah rendam sebab senangnak basuh)

makanan semalam memang super duper banyak.. super duper best.. makanan sebelum sembahyang la.. kuih karipap dan ketayap.. bubur lambuk seperti biase.. air pulak pe'e(pekerja masjid) buat teh ais.. sedap oo.. siap ade burger orang sedekah.. memang best r.. burger daging seketul.. kuew teow goreng abah sepinggan.. wehh.. memang tak kurus bulan puase ni..

tengok.. burger berbijibiji atas meje.. kuih muih.. bubur.. kuew teow.. memang buncit perut makan..

lepas sembahyang maghrib makan nasi pulak.. nasi lauk daging salai masak lemak cili ape dengan belimbing, sambal ayam dan kangkung goreng belacan.. sure berat naik bulan puase.. memang mewah dengan makanan kalau duduk masjid. rezeki bulan puase kan.. memang penuh keberkatan.. alhamdulillah ya Allah.. lagi satu kan.. semalam maghrib saye boleh jemaah.. adik saye balik duduk kajang bulan puase ni.. tolong abah.. sambil tengok anak die tujuh bulan.. die tengokkan ufairah sekali.. boleh la saye berjemaah.. alhamdulillah..

makanan lepas sembahyang maghrib.. mewah dengan makanan kan kalau berbuke di masjid..

6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sedap nya dengar macam2 juadah ni. .

Cik Puan Rara said...

aah.meriahkan buka kat masjid.suami rara pon suka buka kat masjid.

azieazah said...

Kak Azie tingin gak nak merasa berbuka di masjid masjid, tapi anak-anak masih kecil dan memerlukan kami di rumah time berbuka.

Agaknya, time anak2 dah besar nanti, or tinggal berduaan, baru la ada peluang nak buat camni. Best, kan?

izzah said...

seronok kan bila leh berbuka ramai2...sy slalu duk berbuka dengan hannan je la..kena tggu weekend baru leh buka ramai2...baru la terbuka skit selera....

ros_reeza said...

macam2 menu ada kan.. best dapat berbuka di masjid ye.. Ros belum berkesempatan lagi setakat ni..

Zarena Heeney said...

mcm2 juadah ada
ena skang nie pun mkn ala kadar jea

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...