Monday, July 22, 2013

langkawi - Cable car (part 7)

assalamualaikum..

pejam celik pejam celik da tige hari kami dekat langkawi.. ceritenye pon sampai part 7 da.. hahaha.. takpe.. tinggal lagi sikit nak settlekan..banyak pulak part langkawi ni.. korang ok kot sebab dari satu ke satu cerite tu punye la lame gap.. tapi kali ni saye taknak tangguh dah.. nak cerite cepatcepat bagi habis.. sebabnye.. banyak lagi tempat saye pergi tak cerite dekat sini.. 

balik dari island hoping mandimandi.. sembahyang jama' awal terus.. tak ingat kami rehat ke tak.. kalau rehat pon dalam setengah jam je.. terus call panorama langkawi.. untuk ape? untuk naik cable car la.. ni tips dari saye la.. pendapat saye la.. kalau korang stay jauh dari tempat cable car better call dulu tanye boleh naik ke tak.. sebabnye cable car ni sangat sensitif dengan udare.. even tak hujan still tak boleh naik kalau angin kuat.. kalau korang tak confirmkan dulu.. korang main redah je.. sampaisampai tak boleh naik.. tak ke membazir mase.. saye da pernah kene mase first time pergi langkawi.. pergipergi nak naik tutup sebab angin kencang dekat atas.. pagi tu pergi lagi tutup lagi.. lastlast kami call dulu sebelum pergi.. dapat la naik tige jam ke empat jam sebelum flight.. (pengalaman pertame)

lepas da call.. angin ok.. cable car pon jalan macam biase.. kami pon gerak.. mase dalam perjalanan berdoa la moge angin ok.. hihi.. saye suke naik cable car sebab view die sangat cantik nampak laut.. bile tengok bawah nampak hutan.. hijau.. subhanAllah.. cantik sangat.. indah ciptaan Allah.. dalam setengah jam ke empat puluh minit dari pantai chenang ke cable car.. bile sampai kami terus pergi kaunter tiket.. macam biase.. ufairah percume.. harge ticket RM30 untuk dewase dan RM20 untuk kanakkanak.. sebab kami tunjuk mykad.. kami dapat diskaun.. RM15.. jangan lupe bawak mykad kalau nak pergi sane.. ade diskaun untuk mykad holder..

check point pertame.. jauh kan.. 
view dari cable car.. cantikkan.. 

sebab tak ramai langsung orang.. tak payah tunggu.. tak payah beratur.. sampai je atas.. cable car pon sampai.. kami nk naik satu cable car kami bertige.. tapi orang tu tak bagi.. suruh share dengan tige orang lain.. takpe la.. redha je la.. dekat check point pertame kami tak berenti pon.. malas.. hahaha.. dulu da pernah berenti tapi takde pape.. naik sampai atas.. jalanjalan tangkap gambar.. DH pulak berie nak check in kat fb.. die dekat the highest place in langkawi.. layankan jela.. puas jalanjalan mintak orang snapkan gambar turun..
view dalam cable car.. mihmihmih.. 
kami bertige.. minta orang depan snap kan.. 
subhanAllah.. cantit sangatkan.. 
cable car ni on the way nak turun..

terkilan sangat sebab hanging bridge tutup.. huwarghh.. da due kali pergi.. due due kali tutup.. dulu due to cuace.. kali ni under maintenance.. dekat web kate sampai end of april.. tapi sebab tak habis maintenance lagi kot tutup sampai la kami pergi.. kami pergi on may.. nak kate gayat.. tak berape gayat sebab saye suke sesuatu yang mencabar.. DH ade sikit sebab DH fobia terhadap ketinggian dan kelajuan.. ufairah? happy duduk dalam cable car.. tapi nak rapatrapat.. bile suruh duduk sendiri taknak.. tetambah belah tepi.. gayat kot.. saye ketawe bagai nak gile.. lawak.. tapi DH tak bagi ketawe.. sebab?? die takut goyang.. weh.. jenuh nak cover ketawe..
hanging bridge yang tutup.. kecewa!~ 
 
 nampak tak check point pertame.. view.. cantik..
cube cari mane line pemisah antare awan dan laut.. 
kami bertige 
kesayangan saye.. 
 banyak bukit kecilkecil..
bile la nak sampai bawah ni.. 
suke sangat gambar ni.. 
tengok muke ufairah bile saye pakse duduk sendiri.. hahaha.. cuak habis..

akhirnye kami selamat sampai bawah.. naik bertige je turun bawah.. sampai macam biase la.. ade orang jual gambar.. kami tak beli pon sebab mahal sangat.. RM45 kot.. gambar tak sebarape.. padahal da posing cantik.. penat berisland hoping kot.. mase first time pergi saye ade la beli.. sekarang nan hado.. save duit.. settle cerite cable car.. next entry oriental village.. tunggu..

8 comments:

zarena heeney said...

naik cable car masa naik genting jea :)

::EIDA:: said...

dulu ida naik ada goyang2 sikit.. heyy seram tauu.. tapi seronok.. hihii

Mizz ErMa said...

wah..mmg cantik sgt2 view dari atas tu..sy pulak xpenah sampai lg kat pulau langkawi..insyaallah, ada jgk plan nk p family day kat sana..hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Best kan dapat naik kat atas tue..cantik jer pemandangannya..;p

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

paling cantik view kat sini kan... subhanallah

dalila said...

pjg btl entry langkawi ko ni..smpi part 7 dh..best3..xsabar aku..nnt bg kt aku no fon panorama langkawi ye..kot la dh smpi sn br tringt..hihi

ros_reeza said...

bestnya.. walaupun orang asal KEdah, tapi tak pernah naik cable car.. hihi.. last pergi langkawi masa umur 19 tahun, tu pun pergi rumah Mak Su, bukan gi jalan2.. hihi,,

pijon said...

kali terakhir naik cable car ni masa ngandungkan ufairah..kot sekarang suh naik cable car ni jawapannya tak nak lah kot..bila dah beranak ni dah semakin gayat heheheh

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...