Friday, July 19, 2013

langkawi - islang hoping (part 6)

assalamualaikum..

banyaknye part.. lamenye nak habis.. takpe.. saye try.. harap habis la entry langkawi by next week.. last entry  cerite pasal tasik dayang bunting.. lepas da besuke rie penat lelah berjalan dari tasik ke jeti.. kami pon pergi ke pulau singa.. tak salah saye la.. dekat sini aktivitinye bagi makan burung helang..
ni boat group lain.. tengah tunggu helang jugak.. 
DH saje snap gambar ni.. cantikkan.. 
gadis pulau.. nampak ufairah sunburnkan..
nampak tak helang bersepahsepah melayang menanti makanan..

dengar macam best je bagi makan burung helangkan.. tapi bukan kite yang bagi makan.. driver boat yang bagi makan.. dan.. bukan kite jejakkan kaki kat pulau.. atas boat je ye.. tak de la best sangat.. kali pertame pergi memang teruje.. tengok helang menyambar.. memang menarik.. bile da kali kedue ni.. so so je.. hahaha.. berlagak sangatkan.. tunggu la helang sambar.. snap gambar sikit.. agak dalam 15 ke 20 minit terus boat jalan ke pulau beras basah..

mase on the way ke pulau singe tu.. ufairah siap mintak nenen.. jadi menenen la awek tu atas boat sebelah driver.. mane taknye.. dekat tasik dayang bunting sibuk main air sampai lupe diri nak minum.. naik boat nak menenen.. selamat ibu berkeyakinan tinggi nak NIP.. cool.. di mane saje kan..
yeayy.. da nampak jeti pulau beras basah.. 
cantik.. tenang dekat sini.. tapi bile da sampai tempat orang mandi.. riuh.. 
saye bagi ikan makan roti.. banyak..ufairah suke tengok.. sekepingsekeping saye buang dalam laut sampai tak sedar da habis sebungkus..

sampai pulau beras basah.. ape lagi.. cari sign board dulu.. minta orang snapkan gambar.. lepas da snap gambar.. saye sapu la sun block lotion dekat ufairah.. walaupon ufairah pakai baju renang baru yang long sleeve saye tetap gigih menyapu lotion.. ufairah mandi laut dengan DH saye duduk tepi. tapi hati ni tak tertahan nak jugak mandi.. join jugak la.. siap suruh sorang kakak tu snapkan gambar kami dalam laut.. hahaha. kenagan..


ni la gambar kami dekat sign pulau beras basah.. 

gambar kenangan kami bertige.. kalau saye kate ambil gambar ni kat PD pon org percaye sebab sematemate kami dan laut.

dekat pulau ni ade aktiviti korang boleh buat.. ade banana boat.. boleh sewe alat snorkeling.. tapi saye tak sewe malah naik banana boat pon.. cume layan ufairah mandi laut.. saye ade nampak awek sewe alat snorkeling.. lepas tu dengar satu due suare.. kenape la die sewe.. sinikan air tak jernih.. ikan pon tadak.. hihi.. kat pulau ni jugak ade kdai jual makanan.. saye tak jengah pon sebab kan kami da bawak nasi lemak kuih bagai.. kihkih.. perut perlu diutamakan..

lepas sejam luangkan mase dekat situ kami pon gerak ke jeti.. tapikan.. mase gerak ke jeti tu terase nak mandi lagi.. siape lagi.. awek cumil tu la.. terkinjekinje.. kami pon buat la pitstop.. kejap je pon.. due tige minit.. nak puaskan hati ufairah.. lepas settle.. tanpe tukar baju kami gerak naik boat dan pulang ke pangkal jalan..

6 comments:

zarena heeney said...

mmg jernih air lautnya kan
amboi mmg gelap jadinya kulit ufairah

Nafira usof said...

sonoknyeee.. air jenih sgt~ mesti syok kalo leh menyelam kan~

azieazah said...

Tak singgah ke pulau yg macam Pulau Kasut tuh? Dekat jer dengan tempat burung helang tuh.

ANIM said...

sekarang orang p langkawi buat aktiviti island hopping.
dulu2 melawat kawasan sejarah..
masa kak p dulu, pulau beras basah tu pulau persendirian fifi..

ros_reeza said...

indah je pemandangan dia kan.. ni yang buat teringin nak ke sana.. tapi tulah, nak kena atur cuti segala bagai.. huhu

ros_reeza said...

yeay.. Ros dah sampai sini. memang best.. hihihi

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...