Tuesday, July 16, 2013

bergathering dengan kawankawan DH..

assalamualaikum..

memang jadi annual event kot kawankawan UiTM DH saye tau.. asal ramadhan je bukak puase sesame.. memang tu je la time DH nak jumpe kawankawan.. saye terkilan jugak.. terkilan sebab tak dapat berbuke dekat masjid.. sedih la jugak.. sebab kemeriahan berbuke dekat masjid tu macam satu nikmat.. saye berjaye 'meracun' BS ufairah untuk berbuke dekat masjid.. teracun jugak dan die cakap best.. sekali pergi memang nak lagi.. macam ketagih..

dari sebelum puase lagi kawan DH pm saye suruh bagitau DH.. DH ni dulu jarang bukak FB.. jadi saye orang tengah.. lepas pakse die bukak FB baru la die bukak.. makan sehari due jugak la.. yela.. saye mesti la malu nak deal dengan kawan die.. kawan lelaki pulak tu.. bujang tau.. hihi.. memang takde la saye nak tanye macammacam.. tempat asal nak buat dekat KL.. sebab nak elakkan kesesakan lalulintas dekat KL.. derang decide tukar tempat dekat shah alam..

eventnye hari sabtu.. lepas berlumus bertungkuslumus menolong ummi di dapur masjid.. kami balik rumah lepaklepak lepaskan penat.. pukul enam petang baru bertolak ke sane.. tu pon sempat singgah due tempat.. kirenye dalam enam setengah jugak la kami betulbetul menghale ke shah alam.. risau jugak takut tak sempat.. dengan tak spare air dengan kurma.. miahaha.. lastlast kami berjaye sampai betulbetul dalam dewan tu sepuluh minit sebelum..

kami berbuke dekat grand blue wave.. dengar macam gah je berbuke dekat grand blue wave.. memang gah pon.. hotel mahalkan tapi kami cume berbuke je.. nak kate syok makanan die.. takde la syok sangat.. biasebiase je.. same je dengan tempat lain yang saye berbuke.. rase berbaloi pergi tempat lain kot.. sebab mahal sangat.. RM89++ per head.. kalau kami berdue da RM180.. kan macam membazir.. makan takde la best sangat.. tempat pon crowded sebab jadi tumpuan orang..

mase mulemule bincang.. range harge dari RM60 ke RM80.. tapi da terdesak masuk jugak la grand blue wave tu.. tapi yang bestnye.. kami kene bayar RM80 je.. yang lebih tu? kawan DH yang tukang arrange tu belanje.. tak sangke pulak saye.. DH bagitau mase da balik.. DH pon baru tau.. moge murah rezeki kawan DH saye.. amin..gambar makanan langsung saye tak snap.. gambar ufairah ade la.. tu pon lepas kawan DH cakap.. 'tak ambil gambar ufairah ke? tengah comot tu comel'  miahaha.. abah ibu lupe daratan bile da jumpe makanan dan kawan ke.. tak la sayang.. ibu sibuk pantau kamu.. risau terlajak apeape..

 mulemule kite pakai sudu.. susah sangat nak masuk tolak je sudu pakai tangan..
 haaa.. berjaye ambil..
 tengok bukti comot tak comot.. gambar semue payah nak sharp sebab takde mase langsung ufairah static..
bile susah sangat.. kite angkat je mangkuk tonggang..

habis makanmakan.. dekat pukul sepuluh jugak kami bermakanmakan dan sembahyang.. ni ja yang best dekat sini.. buffet sampai pukul sepuluh setengah malam.. saye pon ngendengngendeng sengeh sikit ajak DH pergi uptown.. uptown shah alam.. ade la tige empat orang kawan DH nak follow.. make bersambung la gather derang dekat uptown.. da puas jalan pusing.. lepak minum dulu.. akhirnye dekat pukul due belas tengah malam baru semue bersurai.. keluarge kecil kami sampai rumah dekat pukul satu pagi.. dan bawah ni la hasilnye...
pusingkan tukar baju pon nyenyak lagi sampai ke pagi.. pukul sebelas baru bangun.. memang penat sangat la tu..



8 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

dah kenyang dapat tido mmg tak sedar apa lah kan Ufairah :)

ros_reeza said...

oh, berbuka di hotel.. memang mahal la kalau berbuka di hotel kak Fifi.. ada yang belanja, ok la kan :)

::EIDA:: said...

haaaa senang, tonggang je! hahhahaa

Mizz ErMa said...

alahai..kesian anak dara akak..pnt sgt la tu..hihi mhl jgk ek rm89 satu kepala..tp berbuka ramai2 mmg best kan..hihi

D Yatie said...

Alolololo... Kemain ngantuk lah Ufairah tu.. heee

azieazah said...

Makan berbuka secara buffet di hotel ada baik ada kurang baik. Bergantung kesesuaian masing2.

Tapi yang best, lepak lama lama boleh ulang makan sampai sengkak perut.

Dzil Khadeeja said...

kepenatan anak dara ikut ibu yer..hehe... =')

Zarena Heeney said...

amboi kepenatan sungguh tgk ufairah...
mmg seronok dpt jumpa kembali kawan2 lama kan

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...