Thursday, March 17, 2011

putera katak dalam kasut cinderella~

assalamualaikum~

selamat petang!~ seharian aku busy mengemas tempat aku kat ofis ni.. print pete lagi.. adoi.. penatnye.. aku tetap gagahkan jari aku ni mengupdate blog sebab semalam aku tak update pon.. karang tinggal lame2 macam tak best pulak.. orang datang singgah sini takde entry baru.. kesian la kat kawan2 aku yang lawa dan ensem tu.. da la kawan aku ciput je.. nanti tak update.. langsung takde orang nak datang.. en. ben ade buat segmen baru.. tengah malam ni habis.. aku nak join.. tapi aku punye berukbroadband ni over limit.. internet very the azab.. aku tak join pon.. dalam hati aku.. nanti ade segmen lain lagi.. jangan tamak2..

petang ni aku nak cerite peristiwa petang semalam.. 16mac2011.. takde yang menarik pon.. tapi bagi aku satu pengalaman yang menggelikan.. balik keje petang semalam.. turun dari moto SAA 3134 T aku tu aku terus masuk rumah.. handbag en. suami tolong bawa masukkan.. baikkan en. suami aku.. lepas da bagi salam kat bilik.. memang rutin aku bagi salam.. aku kua balik depan pintu.. ade banyak tin minuman kosong.. aku nak pijak2 kasi kemek.. i like..

kekadang memalam dalam bilik aku memijak tin minuman tu.. bunyi punye la kuat.. pakai selipar bilik pijak.. preeegggghhh..cetu ke eje bunyi die? abah aku mesti tanye.. "along.. bunyi ape tu?" aku selambe jawab "tin kosong along pijak.." gile weird aku ni kan.. da habis iklan..

keluar depan pintu aku tanye en. suami.. "abang kasut kerje abang basah tak kene hujan pagi tadi?" aku nak pakai kasut die pijak tin.. nampak gagah sebab kasut keje die ala2 but.. tetibe aku terpandang kasut jalan die.. pakai kasut jalan die jela.. nampak segak.. hahaha.. jahat gile aku ni.. aku sarung kasut tu.. tapi tak pakai proper la.. rase basah2 kat jari kaki aku.. aku layan kan jela.. aku susun tin tu satu2 depan pintu.. aku pijak.. senang je kemek..

jap g en. suami datang.. aku tanye.. "abang.. dalam kasut lumberjack abang ni ade stokin basah ke?" pengotor en. suami diam je.. aku cakap lagi "abang.. rasenye dalam rumah ade lagi tin kosong.. tolong amek untuk ayang" en. suami "mane?" sambil datang kat aku.. " jap ayang tengok" aku bukak je kasut nak masuk rumah.. melompat katak keluar.. geli gile aku.. stokin basah rupenye katak.. wek.. ketawe en. suami.. lepas tu baru die cakap.. "setau abang.. abang tak pernah tinggal stokin dalam kasut" memang betul tabiat die cetu.. memang aku geli gile.. sampai lepas maghrib aku terase je sejuk katak tu.. weeeekkkk.. sure katak tu pening.. aku pijak2 tin.. die terhempas2 dalam tu.. wakaka..

nota comel --> sebelum pakai kasut cek dulu.. selamat katak dalam tu.. kalau ular ke lipan ke.. tak pijak tin la aku.. g spital terus..

4 comments:

miss yanyan said...

mohon esok (jumaat) bkk dangau..sila bgtau en,walid. sekian.

::MRSfie:: said...

@miss yanyan
ok.. on saje.. jumpe di ang2.. en. walid cuti hr ni.. tu yang aku suruh ko seru die semalam..

Faris Adli said...

salam perkenalan...

memang kena berhati-hati..takut terpijak katak tu sampai hancur je :-)

::MRSfie:: said...

tau takpe.. rasenye katak tu da ngeri da nak park dalam kasut.. hehe..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...