Wednesday, March 9, 2011

Makhluk Halus makan Benih?

assalamualaikum!~

lame jugak tak berupdate blog ni.. padahal baru 5hari.. hehe.. aku bz sikit.. weekend aku balik ke melake.. weekdays isnin selase lepas aku sibuk bace cerite kat satu forum ni.. cari.com tempat aku jumpe en. suami.. bace cerite hantu.. misteri paranormal dan sakti.. bercerite bab misteri paranormal ni.. aku pon nak cerite pasal misteri aku.. tapi aku kene cerite sikit2 la.. kalau sekali banyak.. tak tido malam aku.. entry kali ni aku nak cite pasal gangguan dalam diri aku.. aku baru dapat detect semalam..

semalam aku pergi rumah ustaz rashid.. ustaz ni anak didik ustaz harun din.. ustaz ni memang dari kecik la merawat aku.. menscan badan aku secare batin sambil menghalau entity tidak berkenaan.. aku g rumah die lepas balik keje.. bawak air sebotol besar untuk minum maybe gune untuk mandi jugak.. sampai je rumah die tulis kat white board klinik tutup pukul 6.. pendaftaran last pukul 5.30.. aku sampai ngam2 pukul 6 (selalu pendaftaran tutup 6.30).. macam da takde harapan.. tapi aku tau ustaz tu cene.. aku suruh en. suami g jugak dekat kaunter tanye.. die kate boleh.. aku pon on je la kan.. die kate lagi sorang ye..

aku pon masuk la dalam bilik rawatan tu.. kebetulan aku duduk kat sofa sebelah ustazah(wife ustaz) die tegur aku.. die kate kalau nak cepat bia saye doakan.. aku pon on jela..

masuk dalam bilik..
ustazah: ape masalah?
aku: saye selalu sakit kepale.. lepas tu kalau kat rumah saye selalu rase macam ade aura bende tu..
ustazah: kat rumah je?
aku: haah ustazah saye anak abu t***

(aku saje bagi tau sebab family aku dengan family ustaz ni agak rapat.. tapi derang memang tak kenal aku sebab aku selalu ngelat g rumah die kalau abah ajak.. lagi pon ustaz dgn ustazah ni tau keadaan family aku sebab arwah mama aku dulu meninggal sebab black magic.. gigih ustaz dan ustazah datang rumah kiterang.. sembahyang hajat kat tengah2 rumah + ustazah masuk bilik ubatkan arwah mama.. siap bawak makanan ala2 jamuan.. padahal kiterang da siap2 masak da untuk derang..so die tau la sejarah keluarge aku.. senang la die nak scan aku kan.. tu je niat aku..)

ustazah: bertuah kau..*sambil tepuk bahu aku

aku: *sengih je yang mampu..
ustazah: ni yang kakak ke adik?
aku: kakak..

ustazah: ok..

die pon mule kan la rawatan die tu.. die bace ayat Quran.. kuat satu satu die sebut.. jelas.. sambil pegang bahu aku.. lepas tu die tepuk2 area dade aku.. atas dade la.. die bace2 lagi.. usap2 belakang.. tepuk2 pinggang.. lepas tu tangan die pegang kat perut aku.. atas ari2.. die bace2.. die benti bace.. die cakap.."saye rase gerak2 kat sini".. tangan kat atas ari2 aku.. aku angguk jela..

die ulang bende yang same.. mule dari tepuk dade.. die pegang atas ari2 tu.. die tekan pehe aku dengan ibu jari.. pehhh.. sakit gile wei.. terkeluar air mate aku..

ustazah: sakit?
aku: sakit
ustazah: ngilu kan?
aku mampu angguk pale je

die pegang atas ari2 aku sambil bace doa.. die kate "bende tu duduk sini..(tangan tekan pehe aku..) die makan benih kamu tu yang susah nak lekat.." sedih gile aku dengar bait-bait yang keluar dari mulut ustazah tu.. sampai sekaang kaki aku rase lenguh.. rase macam tak berdaye.. tenage takde.. korang nak tau tak? sejak lepas habis belajar.. tu la impian aku dengan suami.. da 8bulan lebih mencube.. tak berhasil tau.. perubatan moden.. da beribu habis.. doktor semue kate normal.. ni aku cerite kat entry lain.. rupenye masalah ni.. wALLAH hu a'lam.. semue ni kuase Allah.. aku sebagai hambe ni mampu berdoa je.. harap sape2 yang terbace blog ni.. doakan la aku.. YA ALLAH kurniakanlah aku anak yang soleh da solehah.. amin..

nota untuk aku: last sekali ustazah suruh aku dan en. suami minum air tu.. hubby sapu kat pinggang aku kat dade.. air tu aku kene ambil buat mandi.. tapi aku tak mandi lagi air tu.. petang ni kot.. harap makin ok..

5 comments:

shahliza81 said...

salam fifi..sabar la ek..kita pun dulu pernah gk ader ustaz bgtau pasal tu..die suh minum air gak..tak pasti la ader ke tak lagi..tpyg penting, sabar dengan dugaan yg diberikan..insya Allah berkat doa dan ikhtiar, hilangla benda tu

::cOnTerA CREW:: said...

salam kak sha.. fie tgh sabar + banyak2 doa je.. jadi ceni pon bersebab kak.. akak da ok ke? takde pape?

shahliza81 said...

em sama la fie..tuk nenek akak dulu pun ader cam apa org kata..saka kot..malas nk pcyer sgt sbb org dulu2 kan..lagipun tuk n nenenk dah takde..tp org kata bleh jd warisan kan..masa akk g berubat tu, die kata ader benda la duk makan..sbb tu payah lekat..pastu selalu nk gaduh gn abg..mcm tak serasi n cepat nk marah org..pastu dia suh mandi air limau..pastu minum air tawar..ader la dua tempat akk p dia bgtau gitu...katanya yg tuk nenek punya lama2 dulu..adoi..sian kita..akk g jumpa ustaz, die takmo citer byk..die kata benda tuh duk kat dada..kalo lama2 nati lagi masalah..dia bg minum air gak..byk tempat dah akak pegi..ntahla..akk ikhtiar jer ni..

::cOnTerA CREW:: said...

same la dengan fie akak.. memang malas nak caye.. dari dulu da tu.. malas amek pot.. taknak pk.. sebab zaman dedolu jugak.. tapi tak sangke sampai da kawen jadi ceni pulak.. takat ni baru sorang fie g.. mmg selalu kat ustaz tu.. tapi inshaAllah fie akan cari tempat lain jugak.. harap2 ikhtiar kite ni.. dibalas dengan baby comel..

syuhada & yusry said...

dalam.nak tanye boley.sy pun tgh berttc ni.lg da lame kawin.boley bgtau no contact awk berubat tu?dekat mane ye?igt nak pergi la...tq

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...