Monday, March 14, 2011

jalan tak sesak..

assalamualaikum!~

selamat petang semue.. waa.. macam ramai je pembace blog aku ni.. aku agak sibuk sekarang ni.. baru je dapat kerje baru dari super visa supervisor.. suruh print pete untuk ekonomi.. dalam 1000++.. tapi kerje berempat la.. takde la susah sangat kalau da bahagi2 tu.. kan2? ape orang kampung kate.. alaa... team work tu.. aku dari pagi da tekan new post ni.. tapi tak terkarang2 cerite aku.. ni pon ym terkelip2 tu ha.. tunggu aku balas.. dengan porum2 yang aku join lagi.. busy sesangat la tu.. padahal bukan busy dengan kerje ofis.. busy dengan sesi bersosial..

minggu lepas aku ade cakap kat en. suami "abang.. tak jammed la jalan minggu depan" mane taknye.. bebudak cuti sekolah kan..



pagi tadi aku keluar rumah aku lupe yang orang da mule cuti sekolah.. aku lupe ayat yang aku cakap kat hubby minggu lepas.. keluar je jalan besar dari rumah.. lengang gile jalan.. aku angkat tangan kiri tengok jam titus aku.. nak mention jugak.. en. suami hadiahkan mase graduation hari tu.. bongkak ye ko ni maaf pembace.. baru 715pagi.. lewat seminit due je kua dari rumah.. bukan awal.. tapi kerete tak macam selalu.. kalau tak.. berdesup kerete kiri kanan.. maklum la.. aku dengan en. suami ni g keje naik moto je.. kalau naik kerete.. alamatnye 620pagi da kene keluar rumah.. aku rele naik moto redah hujan kalau hujan dari redah jammed.. sekse jiwe rage ni..

kalau dari kajang ke KL ni.. naik moto pon boleh jammed la.. tetambah bile ade kerete nak tukar line.. adoi.. ko beratur jela.. kalau tukar pon kat situ jugak.. hangin aku.. nak cilok2 naik moto.. kalau naik kerete tu beratur la.. habis motor2 terjebak dengan jammed.. nak sampai je ofis aku.. en. suami bersuare.. "kan bagus kalau hari2 pergi kerje macam ni.." aku balas la.. "nak ceni abang buat jalan sendiri dari rumah" syaiton betul jawapan aku tu..

tapi aku pelik la.. kenape ye bile cuti sekolah jalan lengang.. tak jammed.. kerete kurang dengan mendadaknye kat jalan raye.. adekah selame ni yang naik kerete ramai2 tu cikgu2? pendapat korang cemane?

nota cinta --> jumpe next entry.. terime kasih bace karangan aku..

2 comments:

miss yanyan said...

sbb mak bapak x hantar anak diorg g skolah..diorg trus g keja..lg 1,xde bas2 sekolah time2 cuti..sbb tu lengang..:P

::MRSfie:: said...

aku mushkil la.. takkan la duduk kajang sekolah KL?

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...