Thursday, March 3, 2011

khas buat suamiku~

assalamualaikum..


nota kepale: sile sediakan mangkuk, besen atau baldi ketike membace entry ni.. entry ni adelah entry loye2.. tak payah tggu preggy untuk rase loye.. alamilah loye2 dengan membace entry ini.. kepade sesiape yang takde rase loye2.. mungkin boleh kategorikan entry ni sebagai entry mintak penampar.. kepade sesiape yang tak tahan dengan entry ini.. boleh tekan button X kat atas sudut kanan PC..terime kasih..wink**

usha tajuk sikit.. khas buat suamiku.. wahwahwah.. romantik bagai ko ni fifi.. entry kali memang khas untuk encik suamiku.. En. Zairi bin Zaini.. bertugas sebagai peg. tadbir. diplomatik di KPKT dan menetap di rumah comel di kajang.. mahligai kami berdue..

abang.. abang ingat tak 2tahun lepas.. mase ni kite baru nak tukar2 no fon.. tukar pakai email.. tak pakai YM sebab ayang memang tak berape suke chatting ni.. pakai email ade bukti.. boleh simpan.. boleh recall kalau nak egt bende2 romantik kite dulu..

sekarang kite da jadi suami isteri.. lebih kurang setahun 2minggu kite kawen.. dulu jarang g dating.. kalau nak jumpe pon seminggu sekali.. tu pon kejap2.. ade sekali tu kite dating dengan abah ummi & adik ayang.. sekarang kite da kongsi segale2nye.. dulu hubungan kite terbatas.. sangat banyak batasan.. sekarang da kurang..

ayang masih engat lagi.. mase hari pertame ayang jadi isteri abang.. abang ade cakap macam ni..
"alhamdulillah ayang.. kite da kawen.. sekurang-kurangnye kite da menjauhi zina"
terkejut ayang abang cakap maca tu.. rase macam solehnye suami ayang.. alhamdulillah.. sampai sekarang abang la pelengkap hidup ayang..

abang la suami terbaik untuk ayang.. abang banyak tolong ayang uruskan rumah tangge kite.. even kite berdue bekerje.. abang sangat memahami.. abang selalu tolong kemas rumah.. jarang sekali rumah bersepah sebab abang rajin tolong ayang.. kalau ayang memasak.. abang setie tunggu kat dapur.. even abang tak tolong masak.. sekurang2nye ayang masak berteman..

bile hujung minggu ayang basuh baju2 kite.. lepas mesin berbunyi.. nyanyi bagitahu die da siap basuh.. abang turun dapur bawak bakul.. masukkan baju dalam bakul angkat g ampaian.. abang tau ayang selalu kate baju2 tu berat.. sebab tu la abang da standby.. bile kat ampaian.. abang tolong bagi2 baju kat ayang.. sedangkan boleh je ayang tunduk2 amek baju dari bakul & sidai.. tapi bende ni la yang merapatkan kite.. yang buat kite makin memahami.. even si comel yang kite nanti tak kunjung tibe.. takde rezeki lagi.. inshaAllah satu hari nanti mesti ade rezeki untuk kite..

abang.. kalau ayang nak cite pengorbanan ayang kat abang.. banyak sangat.. tak ternilai.. ayang just nak abang tau yang ayang sayang abang ketat-ketat.. takde ganti da.. ayang harap hubungan kite terus kekal bahagie sampai ke syurge.. terime kasih YA ALLAH hadiahkan aku suami yang sangat baik.. semoge kebahagiaan kami bertambah dan kami dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah.. amin..


No comments:

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...