Thursday, October 31, 2013

perempuan tetap perempuan..

assalamualaikum..

hari ni mood ke laut.. datang office takde air cond.. panas kot.. panas ok lagi.. jom kipas ramairamai.. masalahnye karpet bau kepam.. haha.. mane tahan wei.. lepas tu bos semue da masuk.. 3 hari takde pergi taklimat.. hari ni masuk.. longlai jiwe rage nak datang office bile fikirkan bende tu.. tapi takpe.. semue masalah da settle.. tinggal arahan seterusnye..

jadi saye pon belekbelek gambar nak update blog.. gambar bertarikh 14 jun 2013.. memang da lame.. tapi tak kesah la.. nak abadikan kenangan ufairah.. opah ufairah beli pinggan mangkuk.. tak sempat sampai dapur da dikerjekan ufairah..

pk dulu nak buat ape..
ok.. jom pilih pinggan mangkuk..
agak cukup tak banyak ni?
cukup la masak untuk makan sorang..

tengok.. perempuan tetap perempuankan.. takde siape ajar.. takde siape tunjuk.. die sendiri pandai.. mase ni ufairah baru setahun lime bulan.. nampak sangat naluri tu adekan.. lagi pon ibu abah ufairah tak pernah langsung belikan mainan masakmasak ke ape.. moge besar nanti rajin tolong ibu abah buat kerje rumah.. ok la kan main pinggan mangkuk baru dari main periuk belange.. kantoi nanti bontot kuali hitam!~


10 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

balas kunjungan & follow :)

ros_reeza said...

bagus.. rajin.. hihi.. nanti boleh tolong ibu masak .. :)

SweetLikeWhat said...

rajin anak dara ha

Mimi Azirah said...

biase la kan..dh nme pun perempuan....

Kakzakie said...

Minda anak kecil banyak ruang kosong lagi Fifi. Apa yg dia nampak cepat aje dia simpan/ingat. Mesti nampak mama/nenek masak terus bila ada peluang dia pun ikutlah... bijak kan:)

dalila said...

hahaha..
same lahh..yg kt umah aku tu sampai lesung batu pun nk main..
siap wat gaya cmana aku menumbuk..

Nafira usof said...

comellll~
kalo delisha.. banyak2 menan masak2 dia, periuk belanga mama dia jugak yang dia nak wat main. kalo x bagi, lagi x jadik keje mamanye.

izan mama mia said...

hihiih..dia dok perati je mak dia masak tuu nak praktikkan tuu

izzah said...

Ufairah praktis tlg mama kt dapur yek..moga jd ank yg sntiasa rajin n tlg mama yek sayang....

zarena heeney said...

amboi nak jd chef yea

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...