Friday, October 18, 2013

bile ufairah suke gelisah tak tentu arah.. lepas tu mintak atuk!~

assalamualaikum..

hari ni saye ade sesi pembelajaran sehari.. tapi di bangunan yang same dengan tempat saye kerje.. jadi time rehat saye boleh balik kat tempat saye.. boleh la BW dan up entry.. biase la.. da nak cukupkan tujuh hari setahun.. kene la turun.. saye tak macam mammadanish.. suke pergi ILSM dekat sungkai tu.. saye malas.. jauh..

sebenarnye nak cerite tentang ufairah.. da hampir seminggu kot saye dengan DH tak cukup tidur.. paling kesian DH sebab DH la yang paling banyak jage ufairah.. saye banyak tidur sebab kurang sihat sekarang ni.. tengahtengah malam bangun nangisnangis.. kadangkadang sampai sejam sampai hilang suare jerit..

saye taktau kenape.. kadangkdang ufairah mintak nenen.. saye bagi tak sampai seminit ufairah mintak buai.. ye.. da dekat sebulan die dapat sleep prop baru.. buai!~ terpakse.. da duduk buai.. tak sampai seminit nak nenen.. da nenen tak sampai seminit nak buai.. banyak kali.. sampai saye dengan DH penat.. 

kadangkadang da masuk buai nak bear.. bagi bear.. nak mainan.. da dapat mainan.. baru je pegang jerit nangisnangis taknak.. abah ambik balik dari ufairah.. bile abah pegang je mainan tu.. jeritjerit nangis na mainan balik.. macam tu la ulang banyak kali.. penat.. kadangkadang menguji kesabran.. alhamdulillah DH sangat sabar layan saye dan ufairah..

saye sampai da taktau nak buat ape dengan DH.. bende dekat atas ni jadikan.. pukul 12 tengah malam ke atas tau.. asal pukul 12 lebih je mule gelisah.. semalam sebelum tidur kami da pasang al-baqara kuatkuat.. ok la ufairah tak mengamuk.. pukul 3lebih pulak bangun nangisnangis lepas nenen.. dari nenen nak buai.. dari buai ak nenen.. 

lastlast die mintak ape tau? atuk... atuk.. nak atuk.. dah.. haru ibu dengan abah.. takkan la dekat pukul 4 pagi nak kacau atuk.. saye cakap elokelok.. atuk tidur.. esok pagi kite jumpe atuk ye.. saye bawa keluar dekat hall.. letak dalam buai.. pukul 4.30 pagi atuk ufairah da bangun nak g masjid.. atuk ufairah nampak je buai terus tanye.. 'malam ni ufairah tak tidur  lagi?' terus saye jawab.. 'die nak atuk'

atuk terus jawab.. nanti lepas atuk mandi atuk buai.. memang ufairah tidur lepas atuk buai.. sampai saye terpakse tinggalkan ufairah time nak pergi kerje.. suruh atuk yang hantar pergi rumah BS.. memang manje sangat dengan atuk.. harap malam ni ufairah ok..

pertanyaan..          > korang ade idea taknak buat macam mane?

13 comments:

Cik Puan Rara said...

hahahaha aduhhh cane ni eh.xde pengalaman.princess plak xnk kat atuk dye.hahaha

Mimi Azirah said...

mihmihmih...atuk jugak yg dicari..adehhh

dalila said...

Hahaha..aku rajin gi ilsm?terpaksa la..
Biasa la fi ufairah tu..bdk2 ni mcm2 prangai..dh ade adik nnt lg la nakkan perhatian..hrp ufairah xlame cmtu..

DYatie said...

Ilsm tu best sbb tpt ny selesa. Tenang pun ye. Haaha. Ufairah nak atuk? Alahai sian dia. Arissa lak nak puting. Huuuu.

ANIM said...

dia nak bau atuk masa dia tidur ni...

~ NANA ~ said...

aduhaii memang pening kalau camtu kn? mmg boleh ting tong kepala..

ufairah rindu atuk tu...hehe

TiranaAduka said...

salam
Cucu kesayangan erk,?

ros_reeza said...

cucu atuk.. hihi.. macam anak buah Ros, yang Nil dan Baby Mat.. memang semuanya nak atuk.. nak tidur, nak atuk yang tidurkan. nak susu pun nak atuk yang buatkan. pernah satu hari mak dia yang buat.. menangis sampai tersedu-sedu tak nak minum susu tu,.. nak atuk jugak yang buat. bila atuk buat, automatik senyap.. hihihi

Mizz ErMa said...

nasib baek atuk dduk sekali..kalo duduk jaoh? lagi haru kan..kesian ufairah..='(

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

manje ngan atuk eh..

dalila said...

mana menghilang??

ros_reeza said...

Kak Fifi.. rindu.. hihi

Zarena Heeney said...

alahai acener tu
umar pun mcm tu jugak

klu angin dia lain skit nak dgn wannya
tgh2 mlm umar ketuk bilik wannnya

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...