Monday, October 7, 2013

first vacation ufairah.. Gold coast morib.. september 2012..

assalamualaikum..

peringtan.. entry ini mengandungi gambar yang terlampau banyak!~

salam monday blues.. hihi.. blues la jugak hari ni.. dalam 50%.. lain saye seronok sebab bos semue takde.. office sunyi je sebab semue kerje luar.. saye diberi kelonggaran untuk tak pergi.. seronok..  tapi rase rugi jugak sebab kerja luar bulan ni dekat sarawak.. walaupun da pernah pergi.. terase macam nak pergi lagi sebab free.. haha..

entry ni.. entry super maha lame punye.. sebabnye.. cerite ni belaku lebih dari setahun yang lepas.. terukkan saye.. saye ingat saye da tulis dekat blog.. rupenye belum.. cerite tu agak penting kot bagi kami sebabnye.. tu first vacation untuk ufairah.. berlaku september 2012.. ampun.. oktober 2013 baru nak up.. rase macam larat pulak cerite entry ni sebab ringan je bagi saye.. banyak gambar je kan.. haha..

kami gerak ke sane tengah hari.. sampai dalam pukul 3 lebih.. lambat jugak.. dekat reception ramai sangat orang.. jadi pukul lime lebih baru la kami dapat check in bilik.. tu pon kene tunggu housekeeper kemas dulu bilik kami.. sabar la saye mase tu.. masuk je bilik.. keluarkan frozen food ufairah masukkan dalam fridge.. terus la gerak ke tepi pantai.. nak main ATV.. 

bilik kami.. pemandangan dari bilik air.. ade due katil single yang akan di gabungkan..

mase ni jugak first time ufairah pijak pasir.. ufairah geli kot.. comel je.. kalau tengok ufairah mase kecilkecil tembam.. geram kot.. da settle main ATV.. naik bilik.. abah ufairah pulak berendam.. mandi buih.. best kot.. lepas abah ibu ufairah pulak ambil turn.. ufairah mase ni da pandai golekgolek.. menyusur sikitsikit.. memang kene pantau takut terjatuh ke bawah je..

ufairah angkat kaki sebab geli nak pijak pasir.. anak ohh anak..
saye dengan ufairah.. bambam kan kami berdue.. 
kesayangan saye.. duedue jiwa dan raga saye.. 
kami bertige.. 
nampak kepale je.. buih banyak sebab bukak function massage.. 
dahdah abah.. naik la.. ufairah nak mandi jugak.. 

settle semue tu terus kami dinner.. dinner dekat hotel je.. pakej sekali.. ufairah makan salad je.. ibu dengan abah makan macammacam.. hihi.. sampai ufairah tertidur la ibu dengan abah makan.. settle semue.. balik bilik lepaklepak sampai tertidur.. bangun pagi terus pergi breakfast.. dekat hotel jugak.. ibu abah makan sampai ufairah tertidur jugak.. mihmihmih.. dasar kuat makan..

lepas makan terus turun main dekat team park.. ufairah duduk dalam pelampung jela.. mase tu ufairah tak pandai lagi.. sekarang da besar ni.. teringin nak bawak lagi.. mesti ufairah taknak duduk diam.. nangisnangis mintak itu ini.. lepas da puas mandi.. naik bilik mandi dalam jacuzzi pulak.. hahaha.. tak payah hairan la.. memang aktiviti dekat sini.. tidur mandi makan sampai puas.. lepas da puas berendm dalam jacuzzi.. kemas barang untuk check out.. lepas check out?

tengok.. punye penat.. sampai tertidur time makan..

ufairah tidur nyenyak dalam SSC..

jom kite main air..


turn ufairah main air dalam jacuzzi pulak.. asyik abah dengan ibu je..

kami mandi team park lagi sampai petang.. mihmihmih.. selagi mampu.. selagi tu kami buat.. da puas mandi.. tapi takde la petang sangat sebab kami da rancang nak jalanjalan dekat pekan banting sebelum balik.. motif? ntah la.. sajesaje je kot.. da puas mandi.. jalanjalan terus balik kajang.. takde la jauh sangat kajang dengan gold coast morib.. nak sembayyang pon tak boleh jamak.. memang kami enjoy first vacation untuk ufairah walaupun ufairah tak tau apeape lagi mase tu..
saye ngantuk la ibu.. tak larat da nak makan.. 

tapi bile mandi saye larat.. 

one happy family.. semoge kekal sampai ke jannah.. 
ibu.. jangan ajak sae naik.. saye nak main air lagi.. 
boleh jadi gambar pasport x? 

nota          > tak puas tengok gambar ufairah mase kecilkecil.. rase nak tepek semue je.. rindunye bau baby..














14 comments:

Ena's Stories said...

comey tgok ufairah main air dlm jacuzzi tu..

Nafira usof said...

kecik lagi Ufairah masa nih yer.. bam bam lagi die.

sis pon teringin nak gi Morib. ntah bila leh jejak kaki kat sana agaknye~

lizz said...

salam...waa besstnyer...waa siap ader party buih lagi tu...hehe..
nanti boleh nak cut2 sini...

lizz said...

salam...waa besstnyer...waa siap ader party buih lagi tu...hehe..
nanti boleh nak cut2 sini...

~ NANA ~ said...

bestnya! nak2 tang jakuzzi tu

ANIM said...

kak p sini masa theme park ni baru dibuka, hotel pun tak sedia makanan...kena cari makanan kat luar..huhu

p/s geramnya tengok dia...cam nak picit2 aja (ufairah ye...)

Rosmiza Ali said...

Seronoknya dapat pergi vacation bawak anak kan? Comelnya Ufairah..=)
ZON PERMAISRURI CHOMEL

hayati hashim said...

Sindrom yg sama. Rindu bau bby.. kekeke.

Mizz ErMa said...

hihihi..nasib baru setahun..xpela, janji ada jugak kenangan utk ufairah bila dia da besar nanti..kan? =D

dalila said...

Lorhh..aku ingt aku tersilap bukak..rupenye btl la ni entry yg latest..cisss!!dh la td ko tipu aku!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah ufairah dah ke gold coast morib yer...beshnyerrr...seronok tgk ufairah dalam jakuzi tu

ros_reeza said...

wah wah.. bukan main lagi Ufairah ye.. mesti dia happy kan :)

SweetLikeWhat said...

bestnya fi..teringin nak pergi..kena usul papa Hannah lah nih..ekeke

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bestnya..farah tak pernah sampai lg.. insyaallah nk ke p jugak nie.. tengok cm best jer.. =D

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...