Friday, November 1, 2013

cerite bulan puase..

assalamualaikum..

hari ni saye ade taklimat.. jadi busy sikit.. dengan table baru keluar.. tapi tanggungjawab update blog tetap perlu.. haha.. bukakbukak folder gambar nampak folde ramadhan.. ok la tu.. cerite lame.. sinonim da dengan blog ni kan.. rase nak tukar header.. blog cerite basi / lame.. hahaha.. boleh? 

cerite overall la kan.. saye bulan puase memang tak berbuke dekat rumah.. harihari pergi masjid tak miss kecuali ade gathering.. sehari ke due hari ter miss.. memang best.. lepas berbuke terus jemaah maghrib.. tahun lepas ufairah baru menyusur.. tahun ni da berjalan.. ya Allah.. susah jugak nak kawal.. ok.. tengok gambar ye..

yang depan ni pekerje masjid.. abah saye tengah masak.. 
nampak DH saye? ufairah? adik saye.. adik ipar semue ade..

pernah dulu mammadanish cakap.. kenape tak ramai dekat masjid.. ni bahgian perempuan.. bahagian lelaki ade saye snap.. tapi gambar blur..  tapi kalau nak bayangkan jugak.. bahagian lelaki due kali ganda dari bahagian perempuan.. memang meriah dan ramai.. bukan orang je meriah.. makan pon meriah..

ni tengah makan.. nak tengok campur dengan yang tengah beratur? 
nampak tak? ramai kan.. 
tapi kami selalu makan di dapaur.. orang dapur kan..

lagi satu yang best.. yang meriah.. ade je orang buat promosi.. mulemule revive.. memang banyak la dapat revive.. abah saye selalu dapat berkartonkarton.. kami la anakanak yang bantai habiskan.. lepas tu twister pulak.. ade gambar dekat bawah.. gambar mase revive datang lagi banyak.. siap angkat sepanduk lagi.. tapi tak ingat la dekat mane gambarnye.. jadi ambil gambar yang ade jela ye.. 

kami bertige.. mase twister datang.. 
sebahagian dari hasil kami..

bile cerite tentang ramadhan.. tibetibe terase rindu sangat dengan ramadhan.. rasenye sampai tak kite dengan ramadhan seterusnye? ya Allah.. panjangkan lah umur kami.. moge bertemu lagi ramadhan. jangan lupe ganti puase sebelum ramdhan seterusnya tibe.. saye da habis ganti dah.. sebab puase full.. da tige tahun berturutturut puase full.. alhamdulillah..

rasehatiku        > tibetibe terase macam baru lepas bulan puase..

11 comments:

Mimi Azirah said...

meriahnye..suke suasana mcm nih

Kakzakie said...

Jadi org dapur makan kat dapur tapi lagi best boleh pilih mana satu idaman kalbu:)

Nafira usof said...

waahhh.. meriah jugak yer.
akak tak pernah bukak pose kat masjid or surau. teringin plak nak merasa kemeriahan berbuka kat masjid.

ros_reeza said...

Assalamualaikum kak Fifi.. selamat pagi.. eh, jangan la tukat header macam tu . hihi..
best la dapat merasai suasana macam tu. dapat berbuka ramai-ramai kan :)

izan mama mia said...

ialah..baca n tgk gambar..cam dok bulan puasa lg ler...

izzah said...

Rindu kn rasanya bln ramadhan...sy pn sama la fifi sbb ramadhan kali ni plg best...preggy n puasa penuh plk tu...teringat2 je sntiasa....

dalila said...

yg aku cakap xramai bukan gmbr tu..gambar yg masa ko amik makanan..xde org yang beratur..rupanya sume org dh mkn..ko yg amik lmbt..

*yeahh..in sha Allah thn dpn nk pose penuh la..huhu..

zarena heeney said...

meriahnya fifi
tak pernah buka puasa di masjid

Ena's Stories said...

sy biasa buat terawih je kat masjid...berbuka tak pernah lagi...mcm bess je kan...

ANIM said...

kak pun belum berkesempatan berbuka di masjidlah fifi.

p/s kak tidur di chalet masa p sedim dulu. check sini http://bicaraneem.blogspot.com/2011/07/besdayhutan-lipur-sedim.html

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

windu fifi.. si cumil sihat? :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...