Monday, April 1, 2013

lagi aktiviti ketika ufairah demam..

assalamualaikum..

sebelum ni kan saye ade cakap tulis entry tentang kalau ufairah demam saye tetap lakukan aktiviti harian macam biase kan? ala.. dekat sini.. ufairah mule demam hari jumaat malam.. sabtu kami ke IKEA dari zohor sampai la ke malam.. tapi sempat maghrib dekat rumah la.. malam sabtu rehat dekat rumah..

ahad pulak saye dan DH dapat undangan majlis kesyukuran.. kawan DH buat house warming.. dari tengah hari sampai petang majlisnye tapi kami sampai malam.. dekat pukul sembilan kot.. hihi.. takpe la.. kami alaala rapat la jugak.. tu yang berani request datang lewat..

even ufairah demam kami sempat lagi bawa ufairah makanmakan.. sebenarnye ibuabah yang makan.. kami makan dekat secret recipe dan terus ke romantika membeli hadiah untuk kawan DH.. kami beli frame je.. frame besar dan cantik.. saye sebenarnye berkenan dekat frame tu.. due tige hari sebelum tu saye da jalanjalan kat romantika dan cakap kat DH.. 'kalau da pindah nanti sayang nak beli frame ni letak kat rumah kite' tak sempat tunggu pindah saye da beli dan hadiahkan untuk kawan DH.. rezeki derangkan.. lagi seronok bile kite bagi ape yang kite suke..

lepas suruh orang tu balut kami pon kelur la dari kedai nak balik rumah mandikan ufairah.. kan anak demam.. mandikan sekerap mungkin la.. DH macam biase carry ufairah dekat belakang.. kan saye dengan DH adelah babywearer tegar!~ jadi ufairah macam terlompatlompat dalam soft structure carrier (SSC).. alaala excited macam tu.. sekali kami pandang depan.. kami nampak sesuatu..

sesuatu tu kan.. kerete tekantekan.. tau tak? yang budahbudak naik lepas tu tekan minyak jalan sendiri tu.. beratur je kerete tu.. memang excited la ufairah tengok.. anak yang demam susah nak senyum tetibe terkinjekinje.. harus la ibuabah terus teruje sampai lupe dunie kan? kami pon tanye la owner tu.. ade yang pakai remote punye.. terus bayar RM5 untuk 10 minit..

saye tukang mainkan control tu.. DH tolong snap gambar.. kawasan tempat main tu luas.. merate la saye control ufairah.. ufairah takut nak pegang stereng sendiri sebab bile saye control stereng tu terpusing dengan sendiri.. ufairah blur.. hihi.. comel sangat.. tapi kami enjoy la 10 minit tu.. lepas da habis sepuluh minit.. terus balik rumah.. sembahyang rehat kejap dan pergi kenduri kawan DH..


awek demam sibuk nak naik kerete ni.. takpe la.. asal anak happy kan..


6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

nasib baik Ufairah nak keluar dari kereta tu tanpa sebarang adegan nangis menangis..anak buah Yana nak round 5kali baru pandai boring..huhu

izan mama mia said...

mg ufairah cepat kebah dr demam..wah anak dmm boleh bw g jln2 lagi ??..

dalila said...

ko tau..danish mase kecik takut tgk kete ni..bile bunyi n bergerak die nangis..hahaha

SweetLikeWhat said...

hebatlah fifi boleh berjalan time ufairah demam..kagum sekejap ;)

pijon said...

bestnya ufairah naik kete tu..leh jenjalan lagi...

Zarena Heeney said...

wah siap main kereta lg
mmg kuat tul tenaga ufairah nie

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...