Saturday, April 20, 2013

sedih.. rase down.. off to Perak again ang again.. :(

assalamualaikum..

saye masih di office.. saye tau.. saye patut balik pukul 5.. tapi saye malas nak balik dulu sebab nak settlekan kerje.. kan esok (sebab saye buat entry ni jumaat) keluarge kecil kami akan off to perak.. mungkin petang sikit kot sebab esok ade kenduri aqiqah anak cousin.. saye baru dapat cal dari DH.. sepatutnye DH balik dari kelantan naik flight.. tapi ade masalah tertentu ticket flight tak sempat tempah.. DH akan sampai tengah malam ni naik kereta jabatan.. 

perbualan kami.. 'sayang.. driver cakap die tak berape sihat nak bawak kereta malam ni.. memang abang tengok die tak berape sihat.. sama ada malam ni abang check in hotel atau balik naik bus..' saye jawab 'suke hati abang la.. sayang tak kesah..'  DH jawab 'kalau naik bus abang balik dengan bos.. esok pagi sampai la' bertimpetimpe masalah..

sebenarnye saye type entry ni nak cerite yang mule dari minggu depan saye akan sibuk kejar dateline kerje.. dengan bos takde kene pergi taklimat.. *yang ni memang la yeayyy* tapi sebelum die pergi nak kene siapkan kerje untuk die cek.. tu ok lagi.. lepas tu pertengahan bulan mei ni saye kene kerje luar lagi.. kali ni perak pulak.. ohhh.. nooo.. sayangku ufairah.. sumpah rase nak nangis.. 

takpe.. saye tengah istigfar banyakbanyak mintak ketenangan.. inshaAllah kami boleh pass semue ujian ni.. nanti da lepas lege la.. saye da bagitau DH.. DH kate takpe.. balik nanti kite bincang.. DH tengah sibuk mencari ticket bus la tu.. kesian DH.. sabar ye abang.. Ya Allah.. kuatkanlah semangat kami.. tabahkanlah hati kami.. tapikan.. sebelum berlaku semue ni.. kami ade 2 berite/bende yang buat hati kami seronok sangat.. mungkin peringatan dari Allah.. alhamdulillah.. terime kasih Ya Allah.. sekurangkurangnye kami tak tergolong dalam golongan istidraj.. 

5 comments:

aThidEaN said...

hi dear. first time singgah sini. sebab aritu jumpa artikel u pasal babywearing.
kita semua ada kesusahan hidup, insyaAllah utk kehidupan yg lebih senang dan selesa pasni..
i doakan yg terbaik buat u sekeluarga.
u dtg perak kat area mana?

LYAfrina said...

la pon skarang bz.. sbb nak kejar dateline awal bulan 5 ni..

apa2 pon lya doakan moga sgala urusan awk dpermudahkan..amin

SweetLikeWhat said...

moga segala urusan kita semua dipermudahkan oleh Nya..amin...

dalila said...

sian ko..hadapi dgn tenang insyaAllah kesusahan akan dtg dulu seblm tiba kesenangan..
^peace^

izzah said...

berita apa yg best sgt tu fifi...insyaAllah setiap ujian tu ada manis nya...kna ingat tu...lain org lain dugaan...xpe, yg penting kan sabar,sabar n terus bersabar...=)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...