Wednesday, April 10, 2013

kembali ke pangkal jalan..

assalamualaikum..

alhamdulillah keluarge kecil kami da kembali ke pangkal jalan.. hihuhihu.. kami da balik ke kajang dan saye dan DH dan pon berade di putrajaya untuk bekerje.. menjalan aktiviti harian seperti biase.. ufairah pon da melepak dekat rumah nenek die.. BS ufairah la.. cume mase nak hantar ufairah pagi tadi ufairah memcebek.. macam sedih sangat nak kene tinggal dengan ibu dan abah..

sebenarnye dari dalam kerete petang semalam lagi saye dengan Dh keep on telling ufairah.. 'esok duduk rumah nenek ye sayang.. ibu dengan abah kerje'.. memang saye akan cakap macam tu dekat ufairah bile kami da cuti lame atau pon weekend bile menjelang isnin.. saye nak ufairah bersedie untuk tinggal dengan orang.. tapi pagi tadi memang sedih tengok muke ufairah.. meleh air mate.. agaknye puas bergomol dengan ibu dan abah.. dari hari jumaat saye cuti sampai selase.. lime hari tu saye melepak pelukpeluk dan siyumsiyum ufairah..

mase hantar.. nenek bukak pintu ufairah senyum dekat nenek.. lepas tu terus pandang tempat lain buat muke sombong.. takmo duduk dengan nenek la tu.. bile ibu hulur tangan mintak salam ufairah salam.. sedih sangat muke ufairah.. apetah lagi ibu ni.. sambil usapusap ufairah.. tak kire la mane yang dapat.. kepale ke tangan ke.. ibu akan cakap.. 'sayang duduk dengan nenek elokelok ye.. petang nanti ibu ambil'.. saye cakap banyak kali kot la boleh mengurangkan sedih ufairah..

semalam kami bertolak pukul 1120pagi dan sampai pukul 9malam.. 10jam kan.. hahaha.. bertolak dari bukit tok beng ke kajang.. tapi kami singgah dekat kelulut.. kemaman.. dekat kemaman ni DH siap lepak kejap sebab kene emailkan gambar dekat office.. lepas tu kami masuk ke pekan kuantan.. untuk lunch la kononye sedangkan mase tu da pukul empat.. masuk ke LPT pon dekat Sri Jaya.. berenti sembahyang zohor dan asar (jama') dekat lanchang dan maghrib dan isya' (jama') shell cheras.. tu yang sampai 10 jam tu..

alhamdulillah semuenye berjalan dengan lancar.. ufairah pon banyak tidur dan tak buat perangai.. balik rumah masak makanan ufairah.. iron baju dan seluar DH dan kami pon tidur.. cume pagi tadi.. badan terase penat sangat dan rase malas nak pergi kerje.. wakaka.. normal la kan? tapi biase la.. bile da bangun mandi badan terase sega dan rase syok je nak pergi kerje.. jadi kami da kembali ke pangkal jalan..

nota       > ufairah da pandai macammacam cume saye je yang tak sempat nak 'memori'kan perkare tu dekat sini.. inshaAllah nanti..

12 comments:

Ina Haireina said...

ibu.. abah.. ufairah nak sambung coti lagi boleh?? hehehhe..

Ibu Amirul said...

penatnya jalan jauh...
cian ufairah kena tinggal ngan nenek...

SweetLikeWhat said...

sama lah hannah..kalau lama mama ngn papa cuti..mula lah buat muka masam tiap kali hantar rumah opah..siap pakej paling kan badan lagi..haih

Nafira usof said...

lama nye cutiiiii..
Delisha pon camtuh.. kalo dah lama cuti memang liat sket nak gi umah ibu dorang~ hehehe

sya ibrahim said...

Salam perkenalan, fifi. Sya dah follow blog fifi. Cantik blog fifi. Blog kita biasa je sbb baru nk brjinak2 menjadi blogger. Hihi.... Ekceli sya nak cari blog yg parenthood gitu sbb nk buat list blog kawan2 yg dh ber'famili' :) jadi boleh sama2 share pengalaman masing2 :)

MaMa Rey said...

cian dia...tak puas bermanja dgn ibu abah dia

Lisa Sheila said...

mesti x puas lagi ufairah nak bermanja dgn mama n papa nya tu ..alolo...ciannya...

Fifi Nadhrah said...

kak ina.. kalau mampu saye nak jadi suri rumah macam akak..

tu la ain.. memang penat sangat.. kalau boleh cuti memang nak sambung cuti..

same la pakej anak kite anis.. hihi.. tapi cute!~

haah.. alang2 cuti.. biar cuti puas2 kan..

biase2 je kak sya.. tapi saye ni pelik sikit.. parenthood yang menentang arus..

tau takpe mama rey.. kesian sgt dekat anak.. zaman sekarang.. kalau ibu tak kerje sesak sikit..

ye la.. tak pon da sedap2 manje tetibe kene tinggal kan.. macam tula jadinye..

zarena heeney said...

betul tu bila kita lama bercuti panjang
pasti anak2 akan rasa sdih utk di hantar ke pusat nursery
tapi nak buatn mcm manakan
kerja tetap kerja
mesti kita pun rasa sebak jea

nadia said...

mesti dia rindu akak kannnn. kalau tak xde nye dia buat muka sedih. kesian akak. kuat ok :)

ros_reeza said...

ok kak.. Pasni, akak updated kan memori Ufairah kat blog lagi ye.. mesti seronok nanti bila akak baca balik...

Fifi Nadhrah said...

tu ena.. zaman sekarang.. kalau ibu tak kerje sesak sikit duit.. tetambah kami yang kerje biase2 je ni..

tu la pasal nadia.. terlebih rindu la tu..

ros.. kalau tak bace balik pon. ufairah boleh bace bile besar nanti kan..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...