Friday, April 19, 2013

saye tahu ibu di mana~~

assalamualaikum..

hari yang lemau.. pepagi saye datang kerje da semangat da.. da seronok da.. lepas sejam mood da ke laut.. jadi rase macam malas nak buat apeape kat office.. tengok la sekarang.. nak up entry pon payah.. sedih tau sebenarnye.. teringin nak up entry banyakbanyak macam dulu.. bile badan tak betulbetul ok macam ni la jadinye.. da la tak berape ok.. ni nak tambah lagi dengan balik perak.. woohoo.. terbaik..

da lame rasenye tak cerite tentang awek cumil yang sangat cerdik dan solehah tu.. asyik cerite saye penat.. hahaha.. kekadang kau ni lawak la fifi.. ok.. sile jangan gelakkan saye.. eii.. da lame tak cerite tentang ufairah tak tau nak mule cemane.. pening sikitsikit fikir.. ni yang buat malas tu.. kalau save tersimpan je kat draft lagi la saye tak up langsung.. delete terus la gamaknye..


sebenarnye.. bile ufairah da capai setahun.. macam banyak sangat bende yang ufairah achieve.. dulu mase baby.. nak dapat skil baru ambil mase.. sekarang ni.. dalam sehari tu ufairah boleh dapat lebih dari satu skill.. da la cumil.. lpeas tu tunjukkan kecerdikan die.. lagi la melting hati ibu abah kamu anak.. sebenarnye entry ni ade kene mengene dengan entry ni.. saye ade janji nak cerite perangai ufairah yang satu ni..

da lbih sebulan rasenye ufairah buat perkare ni.. saye kan jenis tidur awal.. jadi DH la yang selalu jage ufairah.. *terime kasih abang sebab jagekan ufairah* selalu DH akan bawak ufairah dekat ruang tamu.. bagi ufairah main puaspuas.. tu je yang mampu saye cakap kot sebab saye taktau pon ape yang DH dengan ufairah buat kat depan.. saye kan tidur.. wakaka.. dasar sangatkan saye ni..

sampai satu hari tu DH cakap kat saye.. 'sayang.. kalau ufairah nak tidurkan.. mesti ufairah pergi dekat pintu bilik sambil ketukketuk pintu'  saye macam.. ooo.. macam tu ye ufairah sekarang.. tapi DH ade cakap.. bile ufairah pergi depan pintu bilik ketukketuk DH akan dukung ufairah dan bawa ke depan balik.. bile DH letak kat depan ufairah akan pergi balik dekat pintu bilik.. DH ulang due tige kali ufairah tetap datang depan pintu bilik sambil ketukketuk dan merengek.. jadi DH terus dukung ufairah bawak masuk bilik.. saye susukan da ufairah terus tertidur..

bende ni bukan jadi malam tu je tau.. malammalam seterusnye tetap same.. bile da due tige kali macam tu.. DH da paham la.. bile ufairah mengantuk dan nak tidur ufairah akan cari ibu untuk menenenkan diri.. lepas tu ufairah akan tertidur.. waaa.. tak sangke ufairah boleh sign abah dan ibu sampai tahap macam tu.. ufairah da boleh tau dekat mane nak tidur dan cari ibu..

malam tadi DH kan takde.. lepas mandi saye masuk bilik nak sembahyang maghrib.. ufairah duduk dengan opah.. ufairah boleh pergi dekat pintu bilik ketukketuk sambil menangis.. sebabnye.. ufairah nak nenen.. hihi.. ufairah sekarang da tau.. kalau ibu takde kat depan ufairah akan jengah dapur dulu.. kalau takde dekat dapur.. ibu mesti dalam bilik.. 'saye tahu ibu di mana' susu saye di mana!~

6 comments:

zarena heeney said...

hehehehhee ada bau susu tu

Nafira usof said...

alalala.. comel je~
anak2 mesti dapat bau ibu dia kan~

Ibu Amirul said...

ala comelnya.... ibunya pun, bawaklah ufairah tidur sekali...

SweetLikeWhat said...

alolo comel...sama la dengan Hannah..cari kat dapur dulu..takde kat dapur bilik lah tuh..haha..makin bijak anak-anak kita kan fifi..alhamdulillah..

dalila said...

huhuhu..so suwwiittt..

izzah said...

makin besar, makin byk akal...makin besar makin matang...kadang2 kita pn jd xperasan, anak bila dh makin besar jiwa dia pun makin sensitif kan fifi...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...