Wednesday, April 24, 2013

akhirnya.. air mata yang dibendung tumpah juga.. pemergianmu ditangisi..

assalamualaikum..

saye tau saye lambat.. bende ni jadi isnin yang lepas 5.22 pagi.. tapi saye baru tau pukul satu tengah hari tadi.. sepanjang di kampung saye memang tak boleh online.. line tak berape ok.. hari ni datang kerje.. buat kerje sikitsikit.. rehat saye buka facebook ternampak status kak shadiyah.. kak yang samesame mengharungi dugaan TTC dengan saye..

mase memule akak shady pregnant.. akak shady email saye.. ceritekan hal die pregnant.. saye bersyukur sangat sampai termenangis gembire.. sembilan tahun kahwin.. akhirnye pregnant.. alhamdulillah.. dengan tak sangkesangke pulak sebab doktortaknak teruskan procedur iui die.. tapi kuase Allah kan.. kak shady pon pregnant..

saye taktau la korang ade terbace ke tak cerite tentang arwah baby Wilda Umaira dekat facebook.. tapi baby ni anak kak shady.. menderite sakit lebih sebulan.. ok sekejap.. boleh bukak mate setelah sebulan tak bukak mate.. bebas dari jangkita kuman.. tapi kuase Allah tiada batasnye.. Wilda dijangkiti kuman semula dan meninggal dunie pagi isnin yang lepas.. 22 april 2013.. air mate meleleh lagi.. tadi mase rehat saye.. saye menangis sepuaspuasnye.. tak tau kenape air mate taknak stop..

moge kak shady dan suami tabah hadapi segalegalenye.. inshaAllah.. wilda akan menjadi bidadari syurge yang sentiase menanti ibu dan ayahnya.. inshaAllah.. alfathihah..

13 comments:

D Yatie said...

Allah pinjamkan seorang puteri di dunia kepada mereka suami isteri buat sementara sebagai jaminan bidadari sedang setia menanti di pintu syurga.. Wallahhualam.. :')

Lisa Sheila said...

Takziah utk kak shady..dah ada bidadari kecil menanti ibu bapanya di syurga...

Cantik nama bby tu wilda umaira

nadia farahida said...

allah kakk, meremang bulu roma nadia. nadia tak tau mampu ke nadia melalui dugaan sehebat ni kalau ujian tu datang pada nadia. T________T

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

saya ada baca tentang baby ni.. mmg tak sangka kan. dugaan manusia lain2

Nafira usof said...

sedihnye Ya Allah~
moga kawan fifi tabah hadapi dugaan ini.

JayFarhana said...

oo fifi sama2 TTC dgn sha yer dulu. :( kesian kan sedih sgt ape jadi kat die, but i think die dah redha, n she's lucky to have a daughter yg dah menunggu dia di syurga..
last 2-3weeks k.jay dgn 2 ttcian (reen & camy) pegi lawat wilda..ade k.jay letak dlm blog..mase tu nk hantar duit sumbangan ttc group tu...dpt tgk wilda dari luar je..same2 kite doakan sha pregnant balik :)

fae said...

Shady mmg terkenal dgn seorg yg tabah sejak kenal zaman HA dulu.. InsyaAllah Shady n asben akan lalui hari2 mendatang dgn redha n tabah..

SweetLikeWhat said...

al-fatihah..sedihnya fifi..
moga murah rezeki anak untuk die lagi lepas nih..

zarena heeney said...

alfatihah

izzah said...

moga k shady tabah menghadapi dugaan yg maha hebat ni...al-fatihah...

nik ros said...

ya Allah, dugaan untuk dia.moga dia tabah.

Mila Ahmad said...

saya ada baca dari blog seseorang, ye masa baca tu sangat sebak ;'(

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

Apa yang Allah aturkan itu adalah yang terbaikkan... moga kesabaran itu akan mempertemukan mereka disyurga.. amin.. amin.. alFATIHAH

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...