Wednesday, April 24, 2013

alhamdulillah... alhamdulillah... alhamdulillah..

assalamualaikum..

semalam keluarga kecil kami da selamat sampai ke kajang.. alhamdulillah.. perjalanan mengambil mase tige jam 30minit termasuk berhenti sembahyang jama' selame 30 minit.. laju kot DH bawah.. selalu perjalnan kami mengambil mase lime ke enam jam.. lagi satukan.. sebab jalan lengang.. DH kejar waktu sebab DH kene masuk kerje petang tu.. ufairah pulak sangatsangat la behave.. keluar je highway bukit merah sampai ke  tol jalan duta ufairah tidur.. bangun je dari tidur tersengihsengih.. puas tidur kot..

tu satu alhamdulillah.. ade lagi alhamdulillah.. kan dekat entry ni saye ade bagitau saye ade due berite gembirekan.. saye cerite satu dulu.. memang saye bersyukur sangatsangat dengan berite yang saye terime tu.. rase lege sangatsangat.. hilang satu bebanan dalam kepale ni.. kan saye ade banyak entry tertangguhkan.. sekarang saye tengah busy jadi nanti saye qada.. 

perkare ni terjadi mase keluarge kecil kami baru sampai dari johor.. malam tu kami sampai dekat pukul lapan malam.. sampaisampai je abah saye bagitahu yang ade banyak surat untuk DH dan untuk saye pon ade.. surat untuk saye due je pon.. untuk DH ad surat besar.. A4 size.. abah saye macam tak sabar nak DH buka surat tu.. siap cakap.. 'tengok la surat tu.. surat pakai envelope urusan seri paduka baginda..' saye buat taktau dulu.. da duduk lime sepuluh minit saye ambil surat tu.. DH masih angkat barang barang..

saye tengok surat tu.. ade cop jabatan.. cop bulat tu.. tulis bahagian pengambilan SPA.. saye tak sabar.. terus buka.. hihihi.. lepas tu fefeeling sedih.. sayu je.. lepas tu mase nak bagi DH surat tu saye rase macam nak bergenang air mate.. hahaha.. lawaklawak.. air mate gembire kot.. inilah yang kami tunggutunggu.. risau kan.. dulu DH saye PTD kontrak serap.. wajib terime sebab scholarship JPA.. lebih kurang due tahun DH diberhentikan bersame 700orang PTD yang lain..

mase tu saye dalam pantang tau.. sedih sangat.. tapi takpe.. kami redha je.. DH pon cari la kerje.. lebih kurang sebulan DH tak kerje sebelum kerje swasta.. dari satu company ke satu company DH tukar.. cari yang betulbetul well establish dan gaji agak ok.. last company Proven Holding.. DH jage projek dekat Batang Kali.. harihari ulangalik naik Honda EX5 dari kajang ke Batang Kali sampai ade sekali tu motor jam.. sedih bile ingat pengalaman macam ni.. tapi pengalaman macam ni la buat kami kuat..

da kerje tak sampai setahun.. tanpe interview tanpe sebarang saringan DH dapat offer kontrak serap dekat Jabatan Wakaf  Zakat dan Haji (JAWHAR) sebagai jurutera.. kami ambil mase sebulan untuk decide either nak accept ke tak offer tu.. kan da pernah kene sebelum ni.. lepas DH call JAWHAR berkalikali.. tanye itu ini.. call SPA tanye itu ini.. tanye kawankawan PTD DH.. akhirnye kami buat keputusan untuk terime offer tu.. 8 oktober 2012 DH masuk kerje dekat JAWHAR bersame surat lulus interview as a jurutera.. tapi surat tu kate DH calon simpanan.. dekat je office kami.. boleh pergi dan balik kerje samesame.. lunch dan breakfast pon samesame..

DH masih lagi bertaraf kontrak.. saye selalu ingatkan DH.. macam mane kalau tak confirm? DH cakap admin JAWHAR tengah usehe.. segale permohonan boleh di buat selepas 6 bulan berkhidmat.. jadi 8 April 2013 penentu segalenye.. tapi mase tu DH cuti.. saye da cakap dekat DH kalau tak confirm kerje swasta balik la.. lagi best.. hihi.. naik cuti DH call pegawai SPA dan die jawab.. minggu depan baru nak bersidang bincang hal DH.. risau sangat mase tu..

akhirnye 16 April 2013 DH terime surat lantikan ke jawatan tetap under JKR.. alhamdulillah.. saye lege sangat mase tu.. kalau tak rase macam hidup ni tak tenang bile fikir.. sedih sangat.. akhirnye usehe DH selame hari ni tak siesie.. sebenarnyekan.. lantikan tu ikut surat taraf simpanan tu dan persidangan untuk bincang either DH akan diserap tetap tu belum pon berlaku lagi.. jadi surat lapor diri DH tak terime lagi dan ade kemungkinan DH akan di hantar ke mane saje dalam Malaysia ni.. jadi kami kene bersedie untuk berjauhan.. tapi saye doa sangat DH akan ditempatkan di kawasan lembah klang.. tolong doakan ye..

terime kasih pade kamukamu yang mendoakan keluarge kacil kami.. inshaAllah.. kami pon akan mendoakan kamukamu semue..

13 comments:

Ija said...

syukur alhamdulillah.. entry kita sama tajuk plak hari nie..baru perasan.heee

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

saya tolong doakan.. amin

dalila said...

wahh..tahniah..tahniah..
1) tahniah atas lantikan tetap
2) tahniah sebab berjaya memecah rekod dunia drive 3jam setgh je de tepeng ke cni..HEBAT!!
hahaha..aku paling cepat pun 4 jam lebih kott..sebab byk sgt PERSINGGAHAN..huhu

Ina Haireina said...

syukur alhamdulillah..

itulah hikmah selepas bersabar dan redha dgn ujian-Nya.. :)

Nafira usof said...

alhamdulillah~
rezeki anak yer..
tahniah yer~

izzah said...

alhamdulillah..tahniah fifi atas berita gembira untuk family fifi...insyaAllah sy doakan fifi tak berjauhan dgn hubby...bukan senang tau...sy dah lalui dkt 3thn dh.....byk susah dr senang nk urus anak...

Ibu Amirul said...

Syukur....
Moga Allah swt terus permudahkan urusan fifi n family...

fae said...

CONGRAT FIFI..REZKI..INSYAALLAH DIPERMUDAHKAN SEGALANYA....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

insyaALLAH.. Moga dekat2 je ye (^__^) amin

Lisa Sheila said...

Alhamdulillah... Rezeki fifi sekeluarga... Tahniah ye.. :)

zarena heeney said...

alhamdulillah

SweetLikeWhat said...

alhamdulillah..
harap penempatan dekat2 jer..amin.. ;)

Lisa Sheila said...

fifi...mesti dah laam x online ni..hehe... nnti fifi email kat lisa ye alamat rumah/opis... ada surprise...

http://lisasheila.blogspot.com/2013/04/pengumuman-penghargaan-untuk-top.html

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...