Thursday, April 18, 2013

susu tertumpah..

assalamualaikum..

maaf la yer kalau ade terdetik dekat hati korang.. susu tumpah pon nak bagi tau ke.. ye r.. blog saye.. suke hati saye la.. pade yang terdetik tu mesti tak rase ape yang saye rase.. saye yang rase dan perkare tu berat pade saye ok.. ntah apeape fifi ni.. up up entry je sound orang.. hahaha.. touching lebih kan.. maaf la ye kawankawan.. takut orang pandang serong.. no hurt feeling..

macam biase saye pump susu.. alhamdulillah.. sesi pagi dapat lebih satu oz dari biase.. hati berbunge riang.. sebab semalam bawak balik 4oz je.. wakaka.. saye pump sekali je sebab busy dan ade hal dekat kementerian penerangan.. sekali dekat rumah BS ufairah minum 4 botol.. total 10oz.. nak kene kejar 6 oz kot.. tapi saye selalu buat tk tau.. kalau fikir hati runsing.. terukkan??

sesi kedue pn syok.. dapat la macam biase tapi lebih sikit.. saye nak transfer susu dari botol jingle jungle ke bumble bee.. mase nak transfer tu terlanggar botol bumble bee sampai terbalik dan tertumpah sebab tak tutup.. berderau darah saye.. menggigil tangantangan.. penat tau perah.. 

mase nak transfer tu kan.. even setitik due tetap saye ketukketuk bagi jatuh dalam botol.. betape saye menghargai susu saye tu.. tetibe tumpah.. memang menggigil tangantangan berderau darah.. dulu pernah sekali DH tertumpahkan jugak.. mase duludulu.. awalawal jadi parent.. menangis saye teresakesak.. hihi.. tapikan.. siape yang pernah rase mesti paham ape saye rase.. :( 

sedih die tu lain macam.. menyusukan anak sambil bekerje ni nampak mudah.. tapi susah sebenarnye.. tetambah bile anak da besar.. takpe.. akan saye harungi.. akan saye usehe selagi saye mampu untuk si kecil yang bername Haziqah Ufairah binti zairi.. tapi korang jangan risau.. saye sabar dan redha.. macam status saye dekat FB.. jom ramairamai doakan susu saye kembali normal.. TQSM!~

6 comments:

Nafira usof said...

chaiyok2!! moga stok susu bertambah banyak!

dalila said...

sbr ye..ade hikmahnye tu..insyaAllah..lps ni byk blk..kene usaha je.. ;)

Lufly Queen said...

sabar ye fifi.. insyaAllah Allah akan gandakan rezeki anak lagi.. moga tabah yer :-)

zarena heeney said...

harap akan berganda susu yg tertumpah tu
dan terus banyak susu utk bg minum pd ufairah

Amin

Ina Haireina said...

bersabar ye.. yg tertumpah tu dah tertulis takde rezeki utk ufairah..

ade rezeki lebih baik utk dia nanti..

semoga bertambah rezeki utk ufairah.. aamiin..

SweetLikeWhat said...

betul..setitik pun rase berharga sangat kan..takpe..ade rezeki lain nanti tuh..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...