Thursday, February 24, 2011

majlis perkahwinan kami ♂♥♀

assalamualaikum!~

malam tadi aku tido awal gile.. 1030 da masuk bilik.. kononnye nak dapatkan rehat yang cukup la untuk keje hari ni.. padahal takde keje pon kat ofis hr ni tapi pukul 310pagi aku terjage.. da cukup tido kot.. haha.. ssh aku nak lelap balik.. esoknye aku kene bangun 530 sebab nak sahur.. pose ganti wei.. aku pon pakse la mate aku.. last2 terlelap.. esoknye lepas sahur baring da malas nak bangun.. rase macam nak mc je.. wahahaha.. kesyaitonan melande la tu.. aku gagahkan juga diri ni datang ke ofis.. sampai je aku kat ofis.. takde keje nak buat.. kan bagus kalau boleh buat keje ofis kat rumah.. just sediekan work station yang standard.. then kje email je ke ofis.. best kan? sape setuju?

berbalik kepade tajuk asal ye.. majlis perkahwinan aku dengan en. husband berlangsung sehari selepas aku dinikahkan.. disebabkan abah melarang aku buat pelamin.. so takde la pelamin dimajlis tu.. abah aku alim.. siak masjid bersyukur dapat abah cetu.. aku pon rase macam membazir buat pelamin.. cume ade tempat en. suami sarungkan cincin untuk aku je.. tu pon adik aku buatkan.. kenape aku cakap membazir? sebab upah buat pelamin je da RM700-RM800 baik aku gune duit tu buat beli peti ais or mesin basuh..

bagi aku yang penting keadaan aku lepas berkahwin.. sebab nnt aku yang kene buat keje rumah.. kalau takde mesin basuh.. naye aku memberus.. lain la kalau family aku & en. hubby orang kaye.. aku kene ingat.. aku datang dari keluarge yang sederhane.. jadi aku kene la berjimat cermat.. kankan? baik tak aku bilik pengantin pulak? aku rase bilik aku la paling simple.. cadar aku beli kat sogo.. kehkehkeh.. langsir pulak adik aku tolong jahit.. tapi langsir tak berkepale.. aku suke simple.. meje solek & lemari.. tapi aku puas hati la.. hantaran pulak aku buat je ikut suke.. asal ade barang aku gubah.. bile kire2 hantaran aku.. ade 17dulung termasuk dengan orang bagi.. hehe..

masuk bab kenduri pulak.. kenduri disponsor oleh en. abah.. terime kasih abah.. along sayang sangat sangat sangat la kat abah.. sampai tahap infiniti.. aku kawenkan berdue dengan adik aku.. (tapi adik aku dinikahkan di kajang seminggu sebelum majlis).. jadi meriah sangat2.. abah aku sembelih 3ekor lembu dan 2 ekor kambing.. sepehe lembu abah aku suruh bagi kat rumah en. suami.. rezeki derang kan.. majlis kami pulak dimeriahkan dengan 4000 orang tetamu.. alhamdulillah.. niat aku buat kenduri kahwin untuk bagi orang makan tercapai.. bukan untuk jadi raje sehari pon sebab pelamin semue takde.. seharian aku ke sane ke sini melayan tetamu.. bak kate kawan aku.. farah adila.. fie.. first time aku jumpe pengantin sesempoi ko.. alhamdulillah semue yang diimpikan tercapai.. sampai aku outdoor pon lewat sebab tggu tetamu.. pukul 6 outdoor.. tak sampai 20 keping gambar kot.. tapi takpe.. aku tak kesah.. ok je!~ hehe.. jom layan gambar..


kali ni aku tak buat album kecik2 tu.. photobucket block.. aku tak dapat upload & generate code..


time ni tengah tunggu en. suami datang..


en. suami da datang.. yeayy..


ni la pelamin nikah yang adik aku buatkan tu..


makan.. makan.. en. suami siap tambah..


our wedding cake yang sangat simple.. niat nak buat bekal balik untuk kawan2 yang datang dari jauh.. tapi derang tak datang pon.. redha je..

lepas makan.. mase untuk round layan tetamu..


gambar wajib pengantin.. kehkehkeh..


ciuman pertame.. malu2 meow lagi..


advance sikit..


aku sendiri tak perasan mase bile ho(member aku) snap pic ni..


terkejut ke? nak kawen la cepat.. padahal tak kene pon.. i malu nak kissing2 ni..


ni pon candid pic from en. ho~


lagi 1 gambar wajib~


orang kuat yang menjayekan majlis.. i love u abah!~


hantaran.. terime kasih kepade yang sudi menyumbangkan 4 dulang kepade aku!~


time makan..


outdoor.. lake garden taiping..


outdoor lagi..

cukup la takat ni.. karang banyak sangat berat pulak blog aku ni.. susah loading.. kalau gune album tu senang sikit.. takde la berat.. jumpe lagi next entry!~


1 comment:

SweetLikeWhat said...

fifi tarikh kenduri kawen kite sama!!
14 feb 2010 gak..tapi nikah awal..2 jan 2010..hihi

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...