Monday, February 21, 2011

1st gathering with geng ang ang..

assalamualaikum..

pagi yang da nak dekat tengahhari ni ni.. aku sangat2 bosan.. korang perasan tak? hidup aku ni penuh dengan bosan.. asal entry baru je bosan.. bosan... bosab... bosan.. keh...keh...keh.. aku pon tak paham apsal aku cetu.. kalau banyak gile keje.. tak terkejar.. baru ko tau.. haaa.. padan muke.. entry kali ni aku nak cite bout weekend aku yang lepas.. aku sangat bz.. atau buat2 bz sampai tak sempat update..

semalam aku g gathering dengan bebudak forum.. our 1st gathering with geng ang ang @cari.com.. ala.. tempat yang aku kenal en. hubby tu.. atceli kiterang g wedd one of forumer tu jugak.. dak ijam namenye.. terus la jumpe.. 1st time jumpe.. b4 ni asyik sembang dialam maye je.. kiterang 5 kete kot.. ade dri cheras, putrajaya, KL, pahang & aku dri melake.. pelikkan.. rumah kat kajang tp datang dri melake.. biase la.. abah aku la punye kerje.. ajak aku balik kampung sekali dengan die.. walawei.. terime kasih abah.. jimat duit minyak along.. :D

aku dari melake, so tak kesah sgt la sebab gathering tu pon kat melake.. aku dapat tex dri azhari@dekesugi.. ofismate merangkap forumer tu jugak..

deke: wei.. dari sini ke melake bpe jam?
a: ala.. sejam setengah je.. (kelajuan abah aku la)
deke: aku nak budget mase ni..
a: mase ape ko nak budget? nak balik awal ke?

esoknye pukul 10 derang gerak dari putrajaya.. dalam hati aku.. oo.. derang nak sampai pukul 12 kot.. selalu kenduri kan 11.30 sampai 4.30 kan.. lepas je aku dapat tex cakap derang baru gerak.. pukul 10 la kan.. aku pon siap2 la.. iron baju aku & en. hubby.. mandi & siap bagai.. aku budget 11.30 aku nak gerak dri rumah.. sebab kiterang janji jumpe kat petronas ayer keroh.. aku da siap2.. aku call abah aku.. mintak die balik rumah, turn aku pulak bawak kete die.. haha.. takde kete di melake.. balik melake pon tumpang abah.. time tu la abah cakap.. along.. g beli kelape & kentang.. ummi nak masak.. alamak.. da lambat ni.. tapi aku redah kan je.. lepas tu aku pecut la ke petronas tu.. dekat 15minit la jugak derang tggu aku.. hehe.. sori wei.. tapi bile sampai2 je..

kereta tak sampai 20 biji pon kat tempat kenduri tu.. ish.. ni kenduri ke ape.. tengok2 jam 12.15.. mmg time ramai la patutnye kan? aku g kat member aku.. sekali kat kad tulis majlis pukul 1.30.. wei.. sejam lebih lagi kot.. bosan gile.. nak g jalan takut lambat kan? last2 bincang punye bincang.. kiterang masuk je dalam restoran tu.. masuk la ala2 rombongan cik kiah.. bawak 3 kotak hadiah.. ade macam2 kelengkapan dapur.. senduk semue la.. paling tak boleh bla.. siap letak maggi, minyak masak & susu tin.. hahaha.. hadiah pekene orang wei~ sampai kat tempat sambut tetamu.. ni kawan2 forumer dak ijam ye? kami pon senyum2 la.. uish.. hebat jugak kiterang.. sampai derang tau sape kiterang.. haha.. lepas lepak2 tggu pengantin.. tak boleh makan lagi.. tp aku da lapo.. tggu jela.. 1.30 baru kiterang makan.. lepas makan...

kiterang gerak ke dataran pahlawan + a famosa.. lepas tu.. mengikut cakap cikyanyan kiterang pon naik la river kurus cruise.. bosan la jugak.. tapi santai.. habis aktiviti bermesre.. aku ajak derang singgah rumah aku.. derang singgah solat minum oren + makan keropok & gerak balik pukul 6 petang.. aku pulak balik dari melake pukul 9.45 dan sampai kajang pukul 11.30.. weekend yang seronok sebab dapat jumpe kawan alam maya!~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...