Wednesday, February 16, 2011

13 februari 2010 --> isteri orang weh!~ part 2..

assalamualaikum!~

disebabkan bosan di petang hari di ofis ni.. padahal hati meronta2 nak tolong akak2 ofis ni buat keje.. menampal sticker & asingkan kertas yang nak lupus.. tipu semate2 ye.. aku pon sambung la entry bertajuk 13 februari 2010 ---> isteri orang weh!~ part 1..

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

tinggal 44 hari lagi nak kawen.. confirm la pasangan kene g amek kursus kawen dulu baru boleh akad nikah kan? step pertame aku dgn en. hubby.. daftar kursus kawen.. disebabkan aku kerje isnin sampai jumaat 8pgi-5ptg.. haish.. same pulak time ofis hour aku dgn pej. agame ni.. aku pon mintak tolong adik aku daftarkan aku sebab die suri rumah sepenuh mase.. sampai je die kat pej. agame.. penuh siot.. tak boleh nak amek kursus kawen ke? naye aku ni.. adik aku pon cite la.. aku nak kawen sgt da ni.. da paras2 hidung da ala2 tak sabar nak kawen.. hahaha.. so peg. kat pej. agame tu pon selitkan jela name aku dgn en. hubby.. satu selesai.. HIV test aku suruh mak tiri aku hantarkan g kinik.. alhamdulillah mak tiri aku baik!~ bende nak nikah da settle..

kad kawen? satu hal lagi.. termenung la aku fikir cene nak care nak dapat kad kawen sepantas kilat.. last skali.. design sendiri.. print sendiri.. buat kad kawen sekeping.. depan belakang je.. simple.. sebab nanti orang buang jugak.. takdenye aku nak letak name ALLAH + muke aku kat kad tu.. nnt orang buang dalam tong sampah jugak.. tetambah perkataan ALLAH tu.. sensitip..

ni la rupe kad kawen aku.. belah en. hubby warne biru..





baju kawen la pulak.. aku confirm nak pilih kaler kan? aku rase time aku kawen dulu susah dalam erti kate lain takde kedai yang baju pengantin die kaler satin gold lace purple.. kaler tu la yang aku nak.. kalau nak order kat kedai pengantin.. ko rase derang nak ke amek order last minute? dalam 3 minggu cetu kene siapkan baju aku.. siap manik semue supaye aku senang nak complain n fitting.. ade? kalau aku jumpe pon.. maju berjuta2 lemon die charge aku kan? last sekali aku aku g jakel beli kain match sendiri.. hantar jahit kat tukang jahit.. jahit manik sendiri.. wahahaha.. gile kan aku? gile tak? keje last minute.. tak tido malam akau jahit manik baju pengantin.. egt senang ke? da la saratmengandung manik die.. terime kasih kepade ude.. adik aku no 3 sebab tolong aku jahit manik.. atas didikan adik aku no 2 (yang nak kawen sekali tu) sebab dulu die keje butik pengantin.. so siap la baju kawen aku.. baju nikah pulak aku beli kain dekat maya.. tempah kat tukang yang same.. secare conclusionnye.. baju tunang nikah & kawen sampai sekarang aku simpan.. hehe..

lain persiapan tu tak payah cite la.. aku nak pasal 13 februari 2010 ni..

nak dijadikan cerite.. 13 februari 2010 tu aku dijajah oleh jepun peot.. majlis pernikahan tu pulak nak dilangsungkan di masjid..
bincang dengan tok kadi.. die taknak buat kat rumah.. ciss.. biase la orang tue2 mmg skema.. tok kadi tu same dengan tok kadi yang nikahkan abah & arwah mama aku.. nostalgia betulkan.. tapi kali ni abah aku yang nikahkan aku & hubby.. aku tunggu kat rumah je sebab dijajahkan.. sedih jugak time tu.. aku nak jugak tengok hubby bace akad.. tapi tu semue da tersurat.. aku tak mampu melawan takdir.. cume redha..

lepas semue settle.. hubby & rombongan pon datang rumah aku.. nak sarung cicin kawen & bagi mas kawen.. ekh.. tetibe da sah ye.. boleh pegang2.. cium2.. keh3.. gelak jat siot cume aku terkilan tak dapat ade di majlis yang paling bermakne tu.. pic pon tak banyak.. 7 8 keping je sebab semue tgh buzy nak kenduri esoknye.. tapi aku tak kesah sangat sebab orang dedolu takde camera pon bahgie kan..

satu je soklan aku kat hubby..
s: bape kali lafaz abang?
a: sekali je sayang..
s: alhamdulillah
a: alhamdulillah.. sekurang-kurangnye.. kite dijauhi dari zina sayang..
s: *cume tersenyum tande syukur..


No comments:

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...