Friday, November 29, 2013

new babywearing gear!~

assalamualaikum..

sebenarnye hari ni nak share tentang saye ajar fairah tidur.. tapi malas nak karang.. ampun ye kawankawan.. lepas tu ingat nak cerite tentang sesuatu yang saye rahsiekan.. ala.. korang da dapat teke kan.. tapi malas jugak nak fikir.. jadi saye pon buat la entry menayang mengabadikan baby wearing gear saye..

kalau ade yang bace entry saye yang duludulu.. ade la entry saye cerite tentang babywearing ni.. perbezaan antare crotch carrier dengan soft structure carrier.. saye memang mule dengan SSC.. jatuh cinta pandang pertame macam tu.. da.. xa sampai 5 minit try ufairah terus tertidur dalam tu.. macam.. wah.. SSC ade sleeping dust.. seminggu lepas tu terus la saye beli satu.. tapi kene kumpul duit dulu la.. mak tak mampu.. 

lepas da paki SSC tu.. dari ufairah tenggelam dalam tu sebab kecik sampai da dekat 2 tahun.. da lunyai saye kerjekan.. berbaloi la bayar +-RM400.. saye punye SSC lame boba 3G je.. tu pon da sampai ke hanoi dan sekarang ni SSC saye ade dekat Taiwan.. kawan pinjam.. hahaha.. SSC berjalan jauh.. tuan duduk diamdiam kat sini je.. 

jadi konon nak ubah selere try la beli wrap.. beli didymos size 7.. almaklum la mak size badan besar. kene beli size besar. tapi mase saye beli tu ufairah da besar.. tak praktis dari kecik.. saye malas la nak praktis banyak kali dan wrap tu pon terkubur dalam bilik.. selamt beli pre-loved.. tak mampu jugak beli first hand.. sebab tak pakai dan tak gune.. jadi takde la gambar.. ade snap satu due.. tapi ntah mane tercampak..

disebabkan ufairah da besar panjang sampai nak pakai hood boba pon da terkeluar kepale.. saye decide nak cari SSC baru.. toddler size.. kalau pandai gune wrap kan bagus.. tak payah beli da.. kebanyakan SSC toddler custom made.. saye da survey snugbaby, neezaneedle dan ade la satu due kedai lagi.. tengoh fikir bab duit jugak.. hahaha.. akhirnye saye nampak ade orang nak jual SSC die.. alhamdulillah.. dapat pre-loved item.. murah lagi.. terus la grab.. da sampai SSC baru selase yang lepas.. saye yang tak try lagi.. brand neezaneedle je..

da beli pre-loved.. pasrah jela coraknye kan.. dari kene bayar memahal. not bad la corak die.. saye suke jugak.. asal murah.. miahaha.. kalau beli custom boleh la pilih nak corak ape.. tapi takpe.. mungkin ini yang terbaik.. selagi boleh jimat.. jadi boba 3G boleh la saye simpan untuk adik ufairah.. kotkot kan.. hahaha.. tapi saye berazam.. kalau ade adik ufairah.. nak try wrap dari kecik.. nak tengok SSC baru saye?

barang da sampai.. edit pakai power point je.. malas nak pakai PSD..
fresh!

cantik tak corak die? ok la kan.. unisex!~

sajenakbagitahu          > tengah fikirfikir nak beli ring sling pulak.. wah.. banyak duit ko kan fifi..


6 comments:

dalila said...

ok je..cantik lagi..
ni ke yg ko kate ko nak beli tu?

Nafira usof said...

ufairah masih nak duk dlm tuh ke?
bagusnye.. kalo Delisha mau menggelupor nak turun jalan sendirik.

Fifi Nadhrah said...

kak zura.. ufairah memang duduk lagi dalam ni.. kalau malas nak jalan atau nak tidur..

DYatie said...

Kalau Arissa memang tak la kot dah nak duduk dalam tu. Huhuhu.

Kakzakie said...

Cantiklah Fifi coraknya. Cearh dan terang sesuai sangatlah tu.

ros_reeza said...

cantiklah warna dia kak Fifi :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...