Wednesday, November 27, 2013

KENTUT..

assalamualaikum..

tajuk entry agak jijik.. maafkan saye ye.. hihi.. takpe la.. bukan berbau pon kan.. semalam saye tak update apeape entry tapi saye sempat la berBW ke sesetangah blog.. setakat bace.. semalam saye super busy sampai saye tak turun lunch.. memang pekerje cemerlang.. tapi hari ni saye da set nak rehat.. jadi sepanjang hari bace blog orang.. 

ufairah sekarang ni mulut memang bising sangat kalah mulut saye ataupon mak jemah.. habis semue orang atau bende ufairah nak tegur.. paling tak boleh blah bile orang kentut pon ufairah tegur.. okey.. kene terime kenyataan anakanak memang jujur.. kebetulan DH kentut.. ufairah terus tegur.. 'eeii .. kentut busuk' padahal ufairah dekat pintu bilik.. DH jauh ke dalam kot.. boleh ufairah perasan.. terus saye cakap.. lepas ni kite tak boleh la kentut bersepah.. ok.. kami da kantoi sebab suke kentut meraterate.. koramg kentut cover tak? ape punye soalan la ni kan.. haha..

semalam pulak sebelum tidur macam biase la.. kami sembangsembang.. alhamdulillah.. ufairah pon da macam orang besar.. tidur macam kite.. sembangsembang lepas tu tertidur.. ni nanti saye cerite macam mane saye ajar ufairah.. mase ni ufairah tengah layan lagu dekat phone.. tibetibe bunyi... prutprut.. haha.. bunyi kentut dan yang kentut tu ufairah!~ saye dengan DH serentak pandang ufairah.. mase ni samarsamar sebab da tutup lampu.. terus ufairah tersengih cover malu sambil cakap 'kentut!' hahaha.. tapi bile time ufairah kentut takde pulak ufairah nak sebut busuk.. solehah punye anak.. ibu sayang kamu ketatketat!~

ibu tumpang ufairah naik mainan syiling tu.. muat weh!~ bukan sebab saye kecil.. tapi mainan ni gabk kot..

10 comments:

puan.mila said...

Kalau kentut dpn hubby xprnh pun cover, punye xsenonoh bini, hehe..kalau kntut dpn ank, ank buat blur, kekkeke

Nurul Aziz said...

haha sama la, Ayra pun jenis tegur orang.. selalunya dia sendiri la kentut, kita tak dengar pun tapi dia yang sibuk2 bagitau.. 'kentut' sambil tunjuk bontot. hahaahaa..

Nafira usof said...

alahaiii.. bijak sungguh mulut Ufairah nih~ moga membesar jadik Anak yang membanggakan~

DYatie said...

Hahahaha. Arissa tak pernah tegur lg klu org kentut sbb dia dh biasa gamak nya.

izan mama mia said...

hihih...anak anak mmg jujur..semua nak tegur,,kiter kn hati hati hahahaha

Umi Qi said...

Lawak lah ufaifah....Qi pun suka kentut x tentu masa gak tau...kadag2 dok dlm lif pun Qi melepas kentut...pastu sah2 org dlm lif tuh ingat Umi Qi yg kentut bukan Qi bahahahahha

IbuNoey said...

bijakla ufairah nih..AniqFiras pun sama,suka tegur kalau AyahMal kentut..tapi kalau dia yang kentut,tersengih-sengih jer..

izzah said...

hahaha...pndai ufairah...macam hannan jgk dh pndai sebut kentut tu...comel je dengar diorg sebut kan...hihi...

Ako Si AiN said...

hahahha..kelakar la pulak.

ros_reeza said...

kentut?.. malu.. hihihi

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...