Monday, November 25, 2013

KLIA

assalamualaikum..

malasnye nak update blog.. tetambah baru lepas makan.. rase mengantuk nak tidur je.. hari ni pra 5S dari MPC.. mugkin khamis ni baru betulbetul.. kelam kabut semue kemaskemas.. malas nak layan.. nak layan ngantuk je.. nak update blog malas.. inikan nak uruskan 5S.. memang tak la..

cerite ni cerite weekend yang lepas.. sabtu minggu lepas dan lepas.. bukan sabtu baru ni.. alhamdulillah.. pakcik dan makcik saye da selamat balik dari menunaikan haji.. ape lagi.. saye ni sibuk nak ikut abah pergi jumpe derang.. orang baru balik haji kan.. nak ambil berkat..

bertolak lah kami petang dalam pukul 6 ke KLIA.. mereke sampai pukul 8.30malam.. abah saye yang excited nak pergi awal.. ikutkan jela.. saye tunggu sampai ke dalam kot.. orang balik haji bukan tunggu dekat ketibaan antarabangsa.. tapi ketibaan dalam negeri.. mulemule saye tunggu belakangbelakang.. bersembang dengan sepupu.. anak pakcik dan makcik.. 
berhenti sembahang maghrib dekat masjid KLIA.. awek pandai bergaye.. 

kenape tibetibe terase nak pergi depan.. weh.. paling depan saye berdiri.. niat dihati nak snap gambar mereke.. dapat la satu.. lain semue gegar.. sebabnye.. bile nampak kelibat mereke.. terlupe da nak ambil gambar.. rase nak lari peluk cium salam.. dalam hati berkobarkobar nak jadi orang pertame yang salam mereke.. yela.. baru balik dai haji.. kite orang pertame yang sentuh mereke.. syok kan..

 
ramai jemaah dan orang yang menunggu kepulangan.. 
ni la gambar pakcik dan makcik saye.. tu pon dari jauh saye dapat snap.. 

alhamdulillah.. tercapai impiam saye.. mulemule makcik saye saye salam.. lepas tu keluar lagi due orang.. makcik dan pakcik.. yang makcik saye orang pertame salam.. pakcik tak la.. malu walaupon kami mahram.. hihi.. lepas da salamsalam.. sembang kejap.. sorang makcik terus balik ke penang.. makcik dan pakcik (suami isteri) terus balik ke melake.. dan kami terus balik ke kajang.. sebelum balik.. kene la layankan ufairah yang nak naik troli dengan bende alah escalator yang jalan tu.. jenuh!~ 

saye ufairah dan adik.. tengok adik buat perangai.. pakai baju pon tak semenggah.. 
ufairah suke sangat naik bende alah ni.. asyik nakgi (nak lagi) je.. jenuh saye layan pusing tige empat kali..

sajenakbagitahu          > tajuk entry KLIA.. boleh ke?

8 comments:

izan mama mia said...

comey ufairah pakai tudung tuu..dan my mia pon suka naik tangga bergerak tuu..bukan ufairah je..hihih

Mizz ErMa said...

amboi ufairah..sedondon dgn ibu gitu..hihi

Nafira usof said...

hehehehe.. anak2 memang suka kan tangga bergerak kan~ kadang2 Delisha pon ajak papa dia ulang alik naik tangga tuh. kalo mama dia memang bolayan~ hheehehhe

~ NANA ~ said...

Fiwittt nk ngorat awek pakai topi tu blh x? Hehe...budak2 mmg suka kn naik escalator tu

Umi Qi said...

Salam kenal ye sayang...terima kasih hadir ke blog Umi Qi...ufairah suka naik escalator tuh ye...umi Qi pun sonok tau hehehheh ...umi follow u back ye mmmuahhhh keep in touch always

zarena heeney said...

takper fifi pendek tajuk entry tapi panjang ceritanya =)

dalila said...

menci tau! baju nak sm2 plak..jelezz aii..nk baby gugurl plak!

*eh?td pra audit ke?audit betulbetul la weh..tp dorg dtg lenggang kangkong je kan??

ros_reeza said...

comelnya kak Fifi dan Ufairah.. sedondon lagi..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...