Thursday, November 28, 2013

ala..

assalamualaikum..

kite cerite hal ufairah lagi ye.. sekarang saye sibuk dengan parentlite.. alhamdulillah rezeki.. tak sempat nak update dekat blogshop.. semue update dekat facebook je.. kadangkadang datang masalah jadi sakit kepale fikir.. penat.. tapi takpe.. demi rezeki yang halalkan.. sekarang saye tengah praktikkan akad dalam jual beli.. akan saye cube pertingkatkan..

da.. kite relax cerite tantang awek solehah saye tu.. rindunye dekat ufairah.. lebihlebih lagi time tidur.. bau masham die tu.. wanginye.. da masham wangi?? cemane tu.. hahaha.. tak kesah lah. anak kan.. cemane pon tetap wangi.. kecuali poo poo dengan kentut je.. haha..

sekarang ufairah da pandai expresskan rase.. ni bukan la rase cinte ke sayang.. lebih kepade peka terhadap persekitaran atau memberitahu kite ape yang die rase.. bukan la luahan perasaan ke ape tapi perkataan yang ufairah keluarkan tu.. kite tau la die peka dengan ape yang terjadi.. korang paham tak ape yang saye tulis? saye tulis dalam keadaan pening ni..

macam ni la.. semalam ufairah main game dekat phone atuk ufairah.. kalau saye jangan harap nak dapat phone atau gadget melainkan bile ufairah mengamuk sakan sampai taktau nak buat ape dah.. ala.. budakbudak.. main fruit ninja je.. hihi.. bile da habis mase.. dengan hampe dan sedihnye.. keluar perkataan ni dari mulut ufairah.. 'ala..' pendek je.. tapi nampak la ufairah sedih.. kalau dapat dengar nada.. lagi geram.. tu ufairah bercakap sendiri tu.. kire spontan dan takde siape pon kat situ.. saye perasan pon kebetulan saye lalu..kalau tak memang tak tau la.. anakanak.. bukan main cerdik lagi kamu sekarang ni.. jadi anak yang solehah ye!~

7 comments:

Mizz ErMa said...

la, yeke..alahai, da bijak anak dara k.fifi nie..hihi tiba2 jadi teringat pulak dekat mikail kat umah tu..

izzah said...

makin bijak n pandai ufairah ni kan..hehehe..

-kencang bisness skrg ni yek fifi...rezki org berbadan 2...sy pn teringin nk bisness jgk tp tgh duk mikir lg bisness apa nk buat...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Mesti cute jer dgr ufairah ckp mcm tue kan.. anak farah berat mulut sungguh.. ssh btl nak dengar dia sebut satu2 perkataan.. naik risau jugak dibuatnya.. btl ke org kata klu anak kita dpt kaki dulu mmg ckp akan lmbt sikit.. huhuhu.. risaunya..

ummi_khalish said...

assalam..salam ukhuwah....smoga anak2 kita smua menjadi anak yg menyejuk hati..amin ya rabb...

Nafira usof said...

mesti comel bila dengar mulut dia sebut sesuatu yang baru kan~

ros_reeza said...

hihi. mesti comel je gaya dia sebut 'ala' tu :_)

IbuNoey said...

hehe..mesti comel kan...IbuNoey pun jenis yang takkan bagi sangat handphone kat anak.tapi AyahMal pula laju je nak bagi fon kat AniqFiras..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...