Monday, December 2, 2013

bersiaran dari gambang.. #part1

assalamualaikum..

selamat petang.. tengok tajuk entry macam terkejut kan.. ke saye sorang yang perasan.. hihi.. tak kesah la.. tapi saye sendiri pon terkejut.. sebenarnye rase lain bile karang entry dalam suasane yang lain dari office.. selalu saye karang entry di office.. ni dekat gambang tau.. bukan auto publish.. care fikir nak karang pon rase lain.. hahaha..

selalu kalau berjalan atau di luar kawasan saye takkan update blog kan.. tapi hari ni saye buat.. pecah rekod.. sebelum ni pon saye takde hinthint pon yang saye akan ke gambang kan.. da rancang lame da untuk ke sini.. macam biase la saye.. jarang dapat berjalan kalau tak free.. hahaha..

saye sampai gambang semalam lagi.. da tidur pon satu malam.. dan saye akan check out khamis ni,, lame lagi kot wei.. ni pon saye da bosan tahap gaban.. dekat sini.. dari petang semalam hujan.. cume berhenti sekejap dalam pukul 5 petang sampai 630.. lepas tu hujan balik sampai sekarang.. sekarang da dekat pukul 3.. hampir 24jam hujan tanpe henti..

tujuan ke sini? ade ke orang nak tau? kalau taknak tak payah bace.. perenggan ni jela.. macam bise.. ikut DH saye kursus la.. tapi takde la DH kursus sampai 5hari 4malam.. kursus DH 4hari 3malam je.. mule malam ni dan akan habis khamis ni..

mule malam isnin tapi ahad da sampai.. sebabnye.. kami dapat BILIK FREE untuk satu malam.. alhamdulillah.. yang incharge tentang kursus ni.. DH saye.. jadi mase deal tu.. da final.. saye saje cakap dekat DH.. 'abang.. jom kite g sehari awal nak? kot la boleh request bilik free..' DH terus la tanye person incharge untuk hotel ni.. dan kami dapat bilik free untuk malam tadi.. seronok jugak sebab DH tak kelam kabut nak ricky bilik kursus dan macammacam lagi..

bukan bilik free je kami dapat.. person incharge tu siap bagi dinner breakfast dan lunch coupon untuk kami.. alhamdulillah.. tapi lunch tak sempat pergi sebab DH saye busy ke sane ke mari.. bukan tu saje.. die siap bagi coupon makan free untuk saye sepanjang duduk sini.. DH tentu la dapat sebab die attend kursuskan.. alhamdulillah.. takde la waktu makan saye lintang pukang.. ade lagi free.. hahaha.. banyak sangat free ni wei.. ticket masuk gambang water park pon kami dapat free.. untuk setiap peserta kursus termasuk saye.. japjap.. ni bukan entry riak.. ni entry nak hargai bukit gambang resort club.. 

nanti saye rview hotel ye.. sini kan ade arabian and carribean type kan.. inshaAllah next entry saye akan cerite sikitsikit.. boleh jadi panduan untuk orang lain.. tapi bab bilik saye cerite tentang bilik yang saye duduk jela ye.. walaupon saye datang sini bukan 100% untuk bercuti.. tapi saye akan cube sharekan ape yang patut.. da name pon bosan kat bilik.. ni berdue dengan ufairah.. tu tengah tidur.. kalau ufairah tak tidur? jangan harap saye nak karang entry ni.. ade siapesiape nak pesan apeape?

notabawahentry               > gambar ade.. banyak la jugak.. tapi phone tengah charge.. nanti ye..

12 comments:

Kakzakie said...

Wah... untunglah dpt free ye Fifi..
JB pun hujan tak berhenti sejak malam tadi tau Fifi...

Mizz ErMa said...

wah, best3..nasib baek ufairah..xde la boring sangat dk sensorang kan..hehe

ros_reeza said...

wah.. syoknya kak Fifi.. sambil menyelam, minum air ni.. Untunglah dapat semua free.. bolehlah relaxkan badan tu kan.. Kat tempat Ros pun hujan je ni.. sejuk je cuaca..

Nak pesan apa-apa?.. Ros nak.. nak.. hihi tak malu.. nak cenderahati. hikhik...

Hana Soffelia said...

wah, duk gambang? dah dekat dengan hana. hana keje ump. rugi la fifi dtg time ni, hjan kan, mcm mana tu nk main waterpark.

Super Girl said...

gambangg ? besnyee :D free lak tuhh

izan mama mia said...

wah untungnya..banyak benda free

Ako Si AiN said...

wahhh..pantang nih dengar benda "free" hehe..untung lerr

y@t said...

bestnye tp tue lar time ujan skrg nie...

dalila said...

fridge magnet jgn lupe..hahaha..

Nafira usof said...

waaahhh.. untung nyeee.. semua di sponser.. bertuah badan.. happy holiday yer~

dalila said...

update la lg dr gambang..

IntaNBerliaN said...

wah, untunglah dpt free semalam kan :-)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...