Friday, November 22, 2013

jom solat dengan ufairah..

assalamualaikum..

nak cerite tentang telekung ufairah.. tapi tak tau nak mule dari mane.. agak sebab cerite minggu lepas terus lupe.. tapi hari isnin saye ade cakap nak story tentang ni kan.. takpe la.. tak dapat story penuh dapat tnjuk gelagat ufairah pon jadi la.. untuk tatapan ufairah bile besar nanti..

saye da lame nak cari telekung untuk ufairah.. hajat nak telekung warne putih.. taknak warne warni.. kalau boleh nak kain cotton.. demandkan.. tapi susah sangat nak cari.. kalau ade pon mahal sangat macam tak berbaloi.. nak cari telekung memang da lame.. mane taknye.. sebelum ni.. kalau nak sembahyang mesti ufairah capai kopiah atuk sarung kat kepale.. anakanak.. kamu perempuan tau.. sebelum terjebak lebih teruk baik selamatkan..

alhamdulillah.. mase beli barang bakery dekat area rumah saye roundround kedai dekat situ nampak telekung ni.. tak sampai rm20 pon tau.. siap sejadah comel lagi.. terus sambar la.. ade saiz lagi.. saye ambil saiz M.. balik tu memang bergaye la ufairah dengan telekung.. mulut pulak tak habishabis nak Allah hu akbar.. dan yang paling best.. telekung kain telekung dan sejadah ufairah semue dekat bilik atuk ufairah.. cucu atuk sangat kan.. selamat kain baju ufairah tak angkut pindah!~

macam real jekan 
berjemaah lagi 
percubaan pertame 
cantikkan telekung saye..

1 comment:

Nafira usof said...

haah cantek..
berkenan plak dengan kaler tuh~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...