Thursday, November 7, 2013

diam diam..

assalamualaikum..

da due tige entry kot selit hal business.. walaupon bukan isi utame.. jadi kali ni kite up cerite pendek.. cerite tentang awek solehah kesayangan saye tu.. mulut tak payah cakap.. die punye pot pet pot pet kalah mak jemah.. bising ya amat.. ade je bende die nak cakap.. kadangkadang paham.. kadangkadang tak paham.. kadangkadang kite stress nak paham bahase ufairah.. mintak nangisnangis macam kite paham ape yang ufairah cakap..

sekarang ufairah memang copy paste ape yang orang sekeliling buat.. ape yang orang sekeliling cakap.. jangan la buat bende tak elok.. termasuk la cakap bende yang tak elok.. bab cakap tu.. memang laju je die ikut.. minta jauh la ufairah ikut bende yang tak elok.. tapi yang paling mengejutkan saye.. satu bende ni..

well.. anak dare saye sangat ganas okey.. saye pernah lebam kene gigit.. tapi sabar jela.. memang rase nak nangis kot time tu.. tapi nak buat macam mane.. budak kan.. tak tahu apeape.. ufairah ni.. kalau tak spot perut atau kaki saye untuk melompat dan panjatpanjat.. die akan spot telinge saye.. bukan untuk gigit.. tapi..

telinge kite kan ade ear ring..saye pakai yang bulat tu.. da name pon ring kan.. memang ufairah pergi dekat telinge saye.. nak tarik ear ring.. kuatkuat okey.. kalau korang pakai ear ring.. mesti korang tau rase sakit tu macam mane kan.. saye da dapat agak da bile ufairah aim telinge saye.. baru je ufairah pegang.. saye cepatcepat pusingkan kepale.. terus keluar dari mulut ufairah..  'diamdiam'..

weh.. ufairah ikut ape yang saye cakap.. kalau nak potong kuku ke.. bile ufairah bergerak sane sini.. dengan tegas saye mesti kate.. diam.. diam.. sekali ufairah ikut.. nada pon same.. tinggal sebutan pelat sikit.. amboi kamu anak.. bukan main lagi ye.. due tahun pon belum da macam makmak.. garegare terikutikut dengan perlakuan orang dewase.. budakbudak memang macam tu kan..

8 comments:

izan mama mia said...

huhu bila anak dh pandai ckp kan...semua di ajuknya

DYatie said...

Hahaha. Diam Diam. Comel!
Ms ni la kita kena tengok anak betul2kan. Tkut dia ngikut benda yg tak elok.

Mizz ErMa said...

la, da pandai mengajuk mak dia rupanya ufairah nie..hihi

ros_reeza said...

sukanya.. mesti comel je gaya ufairah menyebut "diam diam.". hihi

y@t said...

bdk2 mmg cpt je tangkap apa yg kita ckp kan...teringat ank buah akk.. perkataan yg die suka sebut "ati-ati = hati-hati"
mengajuk mama die ckp...

dalila said...

hahaha..sebijik prangai danish..tp die wat sambil pegang hanger..ketuk2 n suh diam (tiru gaya cikgu taska)..aku lupe nk up entry psl tu..

Mimi Azirah said...

dh dpt bayangkan care die ckp diam diam tuh..hahaha

IbuNoey said...

hehe..comel jer perkataan ufairah..AniqFiras pun sama..ada je perkataan yang dia nak ikut..;)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...