Thursday, November 14, 2013

tiga perkataan..

assalamualaikum..

hari ni office mule riuh.. semue kawan dan bos dah balik dari kerje luar.. dan tak pernahpernah saye menguap time pagi.. saye boleh menguap.. tak tahu la kenape.. hihi.. mungkin sebab da terfikir yang hari ni saye akan busy sebusybusynye.. data nak release hari ni dan bos saye yang malas nak cakap tu suke lepas tangan hal kerje.. bile da nak terberak baru nak kelamkabut.. macam hari ni.. ntah malas nak cerite.. cerite hal lain la, lagi best.. 

alhamdulillah.. sekarang ufairah da setahun sepuluh bulan.. nak masuk setahun sebelas bulan dan ufairah da boleh buat ayat dengan tige perkataan.. saye rase da lame jugak ufairah dapat kemahiran ni.. cume satu ayat yang buat saye teringat sampai sekarang.. ayat tu ade kaitan dengan gambar wordless sebelum ni..

hari isnin malam selase kot.. ufairah mengamuk nak beg.. mintak handbag saye.. mane la ufairah larat bawak handbag murah saye tu.. besar.. lepas tu saye teringat handbag saye yang saye pakai mase dinner office lame dulu.. saye ambil la.. laplap habuk sebab da lebih empat tahun tak gune.. miahaha.. 'merelip' sangat.. tu yang tergantung macam tu je tak berusik..

bagi la dekat ufairah.. handbag kecil.. ke clucth orang panggil.. ntah saye bukan tahu.. bile dapat kat ufairah.. terus la ufairah pakai dekat bahu.. alaala mak jemah korang.. lepas tu terus pergi depan TV.. nampak la ude.. adik saye la tu.. terus ufairah cakap.. 'ude.. ufairah cantikkan' amek kau.. over confident anak ibu.. hahaha.. memang lawak la.. tak boleh bla tau tak..

kalau korang perasan.. dekat gambar tangan ufairah ternaik je.. sebab nak cover takut beg tu melorot ke bawah.. lastlast saye ajar pakai handbag alaala mak datin.. anakanak.. memang nampak la kamu ni perempuan.. da makin besar.. alhamdulillah.. nak dapat adik ke? ooopppsss..

6 comments:

dalila said...

hahaha..ciut..
adik??ehem2..
;p

IbuNoey said...

kalau dah namanya perempuan,mesti minat handbag..

eh,AniqFiras sebaya le dengan Ufairah..;)

Mimi Azirah said...

hahaha...ufairah ufairah...gelagat buat org senyum je

ros_reeza said...

adik?.. hem ehem.. jangan berteka teki kak Fifi.. hihihi

Mizz ErMa said...

hihihi..da besar nanti makin nak melaram la ufairah nanti..n makin bijak jgk tanya ibu, bila adik nk keluar? hihihi

zarena heeney said...

hehehehehhe mak datin yea
cer tunjuk gambar skit
auntie nak tgk skit

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...