Friday, July 27, 2012

masih terase even saye ex-TTCian

assalamualaikum..

entry soal hati pagi ni.. saye masih terase ok.. mungkin orang yang tak mengalaminye takkan paham.. bukan mungkin kot.. memang ye.. jangan la orang yang tak melaluinye kate derang paham.. kalau paham pon tak same macam yang kiterang rase.. biar la saye da ade anak.. da ade ufairah.. saye masih terase.. perit sedih melalui bende tu..

apsal pulak tetibe saye buat entry ni kan? sebab saye sedang mengalaminye.. one of family members saye tengah pregnant.. ok fine.. saye tak kesah pon die pregnant.. alhamdulillah.. but the problem is.... tak habishabis nak cakap.. 'semalam aku try seluar seluar aku.. muat je kat kaki.. bile sampai perut da ketat' 'ko tengok perut aku.. makin besarkan?' hello.. perlu ke ayatayat tu semue?? mencik tau tak? aku sakit hati.. geram..

lepas tu baru pregnan 2month plus nak pakai baju mengandung da.. padahal baju lain semue muat lagi kot.. kot ye eksaited pon.. pleaseplease fikir perasaan orang lain.. tu la yang saye nak cakap.. orang yang tak melaluinye takkan paham.. even saye pernah melaluinye dan sudah berjaye pon, saye ade buat TTCian yang lain terase.. saye tau.. bile saye post kat fb berkaitan anak ke.. mesti ade terdetik kat hati TTCian yang lain.. maafkan saye.. inikan pulak tindakan yang pelikpelik dari ibuibu mengandung.. saye ni da nak masuk 8bulan mengandung baru la mule pakai baju mengandung harihari.. kalau tak saye rele pakai jubah.. tetambah kalau nak jumpe TTCian.. sorok perut tu..

kadangkadang tengah makan.. 'ekh.. hari ni baru aku rase anak aku gerak la' 'tadi doktor scan aku tengok anak aku menendang.. lege rase hati' ' anak aku ni duk tendangtendang je mase doktor scan' da la mase tu tengah makan ramairamai.. 3family.. then one of kiterang tu ex-TTCian.. sebab ape saye cakap ex-TTCian? sebab die da berumur.. rasenye da tak boleh pregnant dan die takde anak.. korang tak rase ke that women akan terase?? adoihaii.. saye tak suke tau.. even saye yang da 'beranak' ni pon terase.. apetah lagi that women.. even that women ade anak tiri 4 orang.. anak tiri angkat seorang.. jage la hati TTCian sebab hati mereka sangat fragile.. please..

7 comments:

just azura! said...

betul kata awak, mereka tu tak faham pun kalau mereka kata faham. cakap kadang-kadang tak fikirkan hal orang lain.mungkin sebab terlalu eksaited agaknya....

fifi said...

tau takpe.. hanye yang melaluinye akan memahaminye.. biar la derang cakap derang paham.. mesti tak macam kite punye..

JayFarhana said...

diorg ni smua ignorant, sy ada kwn yg takpenah rasa TTC mcm mana sbb die sng pregnant skang dia dah 3 anak (setahun satu) tapi dia bagus sgt takpenah ckp benda2 mcm tu kdg2 die sendri ngadu kat sy die sakit hati ibu2 mengandung yg poyo asik citer pasal perut je everytime jumpa atau kat fesbuk, sedangkan dia anak 3 pun tak mcm tu. die ckp "aku tau org taksuke"

Bouncing and Cherubic said...

you yang dah ada anak pun terasa, apa lagi la kami ni..

tapi ya la, bila terlalu excited, kita terlupa perasaan orang lain..cthnya, macam kita excited dah kawin, kita sibuk dengan husband sampai lupakan kawan2 rapat yang masih bujang..

Jay, baiknya la your friend tu..i hope anak2 dia semua baik macam dia..

Ina Haireina said...

betul.. setuju dgn fifi.. memang org yg tak ttc ni selalu kate faham.. tapi sebenarnye mereka tak akan faham perasaan sebenar para ttc.. tapi yg pelik tu.. ade yg ttc pun.. bila dah ade anak..lupe yg mereka juga pernah ttc sampai sanggup kecikkan hati ttc yg lain.. geram memang geram...

y@t said...

makasig Fie...

teharu k.y@t baca entry fie nie..

lumrah manusia fie bkn semuanye yg sempurna...kdg2 akk bt x tau je pastu aku share cite2 psl kwn2 yg dh lekat...malas nk pk sgt tp bila kwn rapat x phm keadaan kita mmg sentap jgk lar..hehhehee...

PutriesNoora said...

sedih jugak..lagi tambah sedih bila kawan2 yang senang pregnant mcm dah xnak kawan dah dgn kita...mcm kita bawak bala...sedih=(

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...