Tuesday, July 17, 2012

alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. (saye grad diploma in breastfeeding)

assalamualaikum..

alhamdulillah.. syukur sangatsangat sebab hari ni ufairah genap 6bulan.. maksudnye saye da berjaye dapat diploma in breastfeeding.. alhamdulillah.. terime kasih ya Allah bagi rezeki kepade kami.. terime kasih juga pade en. suami sebab support saye.. tanpe abang mesti lagi susah sayang nak capai semue ni.. i love u so much!~ mase saye da nak grad ni saye saje kenenkenen dekat en. suami.. abang.. yang grad ni takde hadiah ke? en. suami balas.. nanti abang belikan ear ring la.. alhamdulillah.. dapat susukan ufairah.. dapat diploma in breast feeding dapat ear ring emas baru.. banyak nikmat Allah bagi dekat saye.. doakan saye semoge lebih istiqamah melakukan suruhan Allah..

cabaran terakhir sebelum grad ni.. susu saye drop.. ok.. sile sepak saye lajulaju sebab tak habishabis dengan perkataan susu drop.. tapi memang betul.. susu saye tengah drop sekarang.. sebabnye? sebab saye tengah ubah schedule mengepam saye.. da dekat 2minggu tapi body still tak dapat tune macam yang saye nak.. minggu depan da puase.. adoi.. harap settle la hal ni.. semoge susu kembali normal seperti biase.. salah saye jugak sebab tak betulbetul disiplin dalam mengepam.. kene semangat ni alangalang da dapat diploma.. lagi satu cabarannye.. 

malam tadi.. ye malam tadi.. ufairah asyik terbangunbangun nak DF.. kalau letak kat bawah pon 5minit je lepas tu da ek.. ek.. mintak nenen lagi.. saye tidur tak nyenyak.. susah nak dapat tidur yang berkualiti da.. kire malam semalam presentation terakhir untuk diploma saye la untuk ufairah.. bangun pagi saye pump lagi even baru lepas susukan ufairah.. dapat la 2.75oz.. selalu kalau time susu drop ni boleh dapat 4-6oz.. hari ni 2.75 je.. sebab da biase dengan production sikit.. saye selambe je.. tak kesah sangat pon.. tetap cakap alhamdulillah sebab masih ade rezeki susu dan saye masih boleh cube berusehe untuk upkan balik production..

bagus jugak ufairah asyik bangun tengahtengah malam menyusu.. boleh tingkatkan demand jadi nanti supply pon akan banyak.. inshaAllah seminggu 2 ni akan kembali normal.. bile saye da grad diploma.. ufairah da boleh makan.. tapi saye masih tak bersedie nak bagi ufairah makan.. saye sedih.. sangat sedih.. rase macam ufairah da tak bergantung sepenuhnye pade saye.. tu belum wean off lagikan.. kalau la nak wean off nanti mau saye ambil cuti sebab stress.. saye da beli kurme ajwa.. kurme nabi untuk buat puree ufairah tapi saye tak buat lagi sebab saye macam tak bersedie.. sedangkan ufairah bile tengok kite makan mengecapngecap mulut nak.. teruk kan saye? inshaAllah dalammase terdekat ni saye akan bagi puree untuk ufairah.. semue bahan, bekal da ready.. tinggal ibu je yang tak berape nak ready.. sile sepak saye lajulaju sekali lagi.. nak buat cemane.. da memang fitrah ibu yang menyusukan macam tu.. doakan yang terbaik untuk keluarge kecil kami..

7 comments:

y@t said...

w'salam...
tahniah efi..jeles k.yat tau nnt bila k.yat dh ada ank blh menuntut dgn efi plk yer....

Wanieys said...

tahniah dah dapat dip hihihi...teruskan bf yer :))

fifi said...

kak yat: terime kasih kak.. inshaAllah nanti saye ajar mane yang saye tau..

kak wanieys: alhamdulillah.. berjaye harungi dugaan selame 6bulan ni.. setahun setengah lagi.. doakan ye..

pijon said...

tahniah fifi..doakan untuk fiza juga..semoga ufairah fiza dapat rezeki mcm ufairah fifi..berjaya dengan jayanya 6bulan huhu

fifi said...

terime kasih.. inshaAllah fiza.. 6 bulan memang berjaye.. tapi dugaannye maha hebat.. paling hebat bile fifi kehilangan 160oz frozen ebm.. terpahat di hati..

pijon said...

160oz??? banyak tuuuuuuu..ape sudah jadi masa tu..

fifi said...

memang banyak.. siap nangis lagi.. peti ais rumah tu.. kejap sejuk kejap tak.. sedih sangat bile ingat.. tapi alhamdulillah.. kumpul sikit2 balik.. now da ade 400+ frozen ebm..

mase tu terus beli deep freezer sebab takut berulang lagi..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...