Tuesday, July 17, 2012

saye dapat cermin mate free..

assalamualaikum..

entry tertangguh.. saye terpakse bukak balik entryentry lame tengok kat perenggan last janjijanji saye untuk update entry.. sementare masih free boleh la update ceritecerite basi ni.. hehe.. esok luse data nak sampai.. comfirm sibuk!~ fuhh..

entry kali ni tentang cermin mate.. siap free lagi tu.. yee.. jangan tak percaye.. even cermin mate paling murah pon dekat RM300 masih ade insan nak bagi free tau.. saye tak ingat bile saye buat cermin mate free ni.. yang saye ingat saye ambil mase 19jun2012.. terime kasih optical station!~ 

ceritenye macam ni.. satu hari tu ofismate saye ternampak status FB kawan saye (ofismate juagk).. katenye satu kedai cermin mate dekat anjung, putrajaya nak bagi cermin mate free pade orang.. ape lagi saye call kawan saye untuk confirmkan.. die cakap memang betul dan die da siap tempah.. cool la.. saye dengan ofismate ramairamai serbu kedai tu.. 5orang la jugak.. memang kedai tu bagi cermin mate free (frame + lense) tanpe sebarang bayaran dengan syarat power mesti bawah dari 600..

ngam la tu.. power saye baru 100+ untuk duedue mate.. mase kami sampai agak ramai la untuk test mate.. da la keluar time ofis.. teruje punye pasal.. yela.. ingat senang ke orang nak bagi free.. sape pernah jumpe kedai cermin mate bagi cermin mate free?susahkan.. kami decide untuk datang keesokannye untuk test mate.. frame da siap pilih da.. esok tinggal nak test power lense.. 

keesokannye kami datang lagi kedai tu untuk test power lense.. settle semue orang kedai tu cakap nanti da siap derang akan call.. lame jugak la.. orang tu kate paling awal 2weeks.. tapi saye rase lebih dari 2weeks kot saye tunggu.. tak kesah la kan.. name pon cermin mate free.. tak payah nak deman sangat la kan? buat kene lempang je nanti.. saye tunggu punye tunggu 18jun2012 derang call.. mase tu saye atas motor nak pergi klinik.. saye ignore je.. sampai je klinik derang call balik.. saye cakap esok saye datang ambil..

19jun2012 saye ade cermin mate baru.. frame die brand swatch ye.. bukan cikaicikai punye brand tau.. warne pink.. mase saye ambil sales girl tu tanye ok tak? terang tak? takkan nak kate tak ok kan? takkan nak kate tak terang.. saye terus cakap ok.. yela bende free.. lepas ambil terus gerak balik ofis.. tanpe satu sen pon saye dapat cermin mate baru.. thanks again optical station..

sekarang ni saye gilirgilir pakai cermin mate.. kadangkadang pakai yang baru.. kadangkadang pakai yang lame.. saye sayang cermin mate yang lame sebab ade transition.. bile kene panas die gelap walaupun power saye da bertambah 25 saye tetap setie pade cermin mate yang lame..

5 comments:

Wanieys said...

wah benda free kan tunggu lama sikit pun xper hihihi

fifi said...

haah.. bende freekan.. susah nak dapat pulak tu..

IntaNBerliaN said...

best tu dpt free :-)

PutriesNoora said...

wah...best tu...ada tak offer lagi?heheehe

fifi said...

intan berlian: memang best barang free.. mahal pulak tu..

sis nora: takde da.. habis da.. bile ramai tau semue serbu.. kejap je habis..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...