Monday, July 16, 2012

ufairah cucuk 6bulan..

assalamualaikum..

hari ni ufairah dapat 6month jab.. padahal esok baru ufairah masuk 6bulan.. awal sehari saye mintak.. ok la.. appointment kami pukul 8pagi.. garegare nak no awal pukul 745 da gerak keluar rumah.. naik motor je sebab kerete tak boleh start.. selamat ade SSC boba saye.. alhamdulillah.. dekat pukul 8 kami pon sampai.. 

ufairah pergi klinik tak mandi.. yela sebab awal sangat.. tak berani saye nak bagi ufairah mandi.. berat ufairah tak naik pon.. 8.2kg @ 6month old.. berat 2 minggu lepas mase masuk wad.. saye memang da agak sebab ufairah kurang minum.. selalu kat rumah BS ufairah minum 18oz.. ni nak habis 10oz pon bercinte kate BS.. selamat kat rumah die pulun direct.. panjang pulak menurun.. hehe.. pelikkan? ufairah makin pendek.. sampai ukur 2 kali.. yela.. bulan lepas ukur pakai tape tu je.. bulan ni pakai yang canggih sikit kat tempat timbang tu.. bulan lepas 70cm.. bulan ni 68.5cm.. tapi sebenarnye nurse tu bengkokkan kaki ufairah.. saye ukur balik 70.5cm.. tak kesah la.. sikit je pon.. tapi memang nurse tu kate ufairah panjang.. :)

nurse cakap ufairah da boleh makan.. sayu hati ni.. tak ready lagi nak bagi ufairah makan.. tapi dalam mase terdekat ni akan study pasal pemakanan bayi.. anak da boleh makan baru nak studykan.. terok betul.. sebanarnye saye tak ready  lagi (due kali saye ulang ayat ni) saye sedih sebab ufairah da tak bergantung sepenuhnye dengan susu saye..

habis jumpe nurse kene la cucuk.. ufairah tak nangis pon.. baik anak ibu ni.. buat ibu bertambah sayang..   harihari bertambah sayang.. dalam pukul 930 da settle.. mase balik atas motor ufairah tidur je.. sampai rumah.. ambil barangbarang ufairah terus hantar ke rumah BS.. mase hantar pon die tak bangun lagi.. ufairah memang suke tertidur bile duduk dalam SSC.. siap hantar die ibu dan abah pon pergi kerje..

pic ufairah mase karnival minggu penyusuan susu ibu sedunia.. tengah nenen dalam SSC boba saye..

2 comments:

Ina Haireina said...

baiknye ufairah kene cucuk tak nangis ye.. comelnyeeee... :))

fifi said...

alhamdulillah baik.. hihi.. comel.. semoge baby sis cepat sihat.. inshaAllah.. amin..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...