Monday, July 16, 2012

karnival penyusuan susu ibu sedunia vs pureen warehouse..

assalamualaikum..

selamat hari isnin.. monday blue.. yess.. iam.. tapi kurang la kebiruannye sebab saye half day.. sabtu lepas kami sekeluarge (saye, en. suami dan ufairah) best pulak gune term sekeluarge.. comel gitu.. pergi ke karnival penyusuan susu ibu dan pureen warehouse.. hari jumaat saye da rickyricky tempat.. bace tentang pureen warehouse.. saye da rancang nak pergi karnival penyusuan susu ibu pagi tu then baru pergi pureen warehouse.. lepas saye tanye pokcik gugel.. ramai yang cakap pureen tu ramai sangat orang.. jangan bawak stroller.. nak pijak kaki pon tak boleh.. kalau pergi pukul 11 baju semue da habis.. yang tinggal baju plain je.. parking susah..

saye risau.. saye bawak ufairah.. dengan parking lagi.. bersesak lagi.. nak pilih barang lagi.. nak berebut lagi.. nak bayar lagi.. saye bagi cadangan dekat en. suami kite pergi pureen warehouse dulu.. the baru pergi karnival penyusuan susu ibu sedunia tu.. warehouse tu dari 10pg - 6ptg.. karnival tu pulak 8pg - 12 tgh hari.. bile fikirfikir balik confirm tak sempat pergi karnival tu kalau terjah warehouse dulu.. lastlast kami pergi la karnival tu dulu.. sampai pon da lewat.. dalam pukul 10pg.. takpe la janji sampai.. 

kami sekeluarge pon pergi mendaftar.. best dapat goodie bag.. dalam tu ade majalah, biskut jacob satu kotak, roti breathru ntah betul ke salah eje 2 keping dan risalah penyusuaan.. tak lupe kupon makan.. sampaisampai serbu tempat makan.. makanan pon syiok.. dapat bihun goreng, air mineral dan buah.. untuk ufairah pon dapat even ufairah tak boleh makan lagi.. air kotak soya dan twiggies.. dapat la kat mak makanan anak tu.. settle makan kami sekeluarge masuk dalam auditorium untuk aktiviti seterusnye.. ngamngam kami masuk baru habis pelancaran majlis..




sesi seterusnye sesi gendongan bayi.. saye suke sebab saye ibu yang menggendong bayi.. saye siap naik pentas untuk bagi pandangan dengan aktiviti menggendong bayi ni.. yang naik atas pentas tu saye dan seorang bapa.. kami 2 2 naik dengan gendongan la.. saye gendong ufairah.. bapa tu gendong anaknye.. kami berdue pakai SSC (soft structure carrier) cume brand yang berbeze.. paling best ayat si ayah " if i carry my baby.. i can sorok my tummy" hahaha.. ketawe 1 dewan.. 

ni la pic saye atas pentas.. abaikan saye yang semakin gemok..

lepas habis sesi oleh malaysian baby wearer ni sesi berforum.. panel die hebathebat.. pakar laktasi Dr Faridah, Ustaz Nushi dan Sherina Ridzuan anak chef wan.. tajuk die pulak 'Dilema Wanita Bandar: Tidakkah Glamor Menyusu Susu Ibu'.. bestkan tajuk die.. saye suke.. tapi saye tak pernah pon rase tak glamour menyusukan anak.. saye bangge.. suke.. hehe.. da sudah forum habis la karnival ni.. ekh.. lupe.. ade pertunjukan fesyen ibu menyusukan dan mengandung.. settle semue ade sesi bergambar..

gambar ahli group KIM.. saye tengahtengah dukung ufairah yang pakai topi merah..

lepas tu kami sekeluarge pergi ambil makanan tengah hari.. nasi ayam, epal, dan air mineral.. anak dapat soya dan twiggies lagi.. :) habis makan.. singgah lunatots beli oxybleach.. nak bleach cloth diapers ufairah then terus pergi ke pureen ware house....

sampai warehouse terus zohor dulu.. :) shopping sikitsikit.. sikitsikit pon habis RM130 kat situ.. saye sempat grab 3 4 helai baju ufairah, sabun basuh baju (pureen A-B-D), sabun basuh CD (pureen H-A-D), wet tissue, sabun basuh botol, bekas makanan cutecute (ufairah da nak boleh makan), 8botol susu ufairah (2oz), sikat ufairah, sudu garfu untuk baby.. ade lagi kot tapi saye lupe.. haa.. murahkan? macammacam saye grab dengan en. suami.. kesian ufairah kepenatan.. habis shopping kat warehouse tu kami pergi satu tempat lagi.. will be continue!~~~

saye suke gambar ni.. ufairah's nenen time.. tengah dengar ceramah pasal baby wearer time ni..

No comments:

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...