Tuesday, September 3, 2013

kami ke perlis - part 3..

assalamualaikum..

selamat petang.. dekat sini hujan.. sejuk.. rase nak beku tangan.. semalam tak up apeape sebabnye saye MC.. hihi.. kebetulan.. pagi semalam baru terase tak sihatnye.. padahal saye da siap pakai baju kerje tudung semue.. da siap start motor.. tetibe ade masalah sikit.. terus decide MC.. da tak sihat nak buat cemane kan..

kite sambung entry yang lepas.. lepas check in hotel yang berbaloi tu.. kami rehatrehat kejap.. mandi sembahyang siapsiap.. jama' awal.. keluar cari makan.. mulemule nak makan sekitar kangar je.. yela.. contact kawan DH tak dapat pulak.. baru la nak tanye kat mane nak makan best.. da tak dapat contact kawan DH kami gune plan B.. tanye pakcik google..

lepas da bace itu ini.. TQ blogger yang review kat mane makan best dekat pelis.. tak sempat komen TQ dekat blogger tu sebab kerjekerje menanye pakcik google dilaksanekan oleh en. DH semestinye bukan blogger.. jadi ade die kesah kalau tak tinggal jejak?  haha.. lepas da puas hati kami gerak ke jeti kuala perlis dengan bantuan papago sgmy..

bile da sampai sane.. terus la kami pergi dekat pusat penjaja makanan laut KOT.. tak ingat namenye.. terus park kerete dan cari tempat makan.. kat situ meriah jugak.. meriah dengan budakbudak main lastiklastik yang lampu tu.. ufairah ape lagi.. excited sangatsangat.. jadi lepas je order terus la kami pergi belikan lastik tu untuk ufairah.. ade kedai makan besar sangat.. ramai orang.. sebab takut kene tunggu lame kami cari kedai yang sedangsedang.. alhamdulillah.. makanan not bad.. murah pon murah..

tengok anak abah yang terlebih excited.. 
sanggup lari jauhjauh nak kutip.. 
makanan kami.. siakap laut +-1kg, tomyam seafood, sotong goreng tepung da hilang 2/3, ulam.. erkk.. alhamdulillah..

kami bukan ape.. fikir nak balik bilik cepat nak rehat je.. da name pon terjah perlis tanpe dirancang.. jadi badan ni tak berape nak boleh adapt tetibe.. cepat penat rase nak baring dan tidur je.. da misi pon tercapai.. tu yang tak kesah ape da.. lepas makan saye drive saje.. kalau DH drive terus balik.. saye pon masuk lagi dalam.. rupenye ade geraigerai.. kedai yang macam kalau kite tengok kite tau rang tempatan selalu makan kat situ.. rugi di situ.. kalau saye tau ade tempat kat situ.. saye lajak lagi kerete ke depan sikit.. rugi.. kat situ ade banyak pilihan kedai.. kat tempat saye makan tu ade la tige empat kedai.. jadi kalau korang ke sane.. sile ricky betulbetul..

mase tu jugak la saye nampak orang ramai naik kerete kude.. saye ajak DH naik.. DH taknak.. kesian katenye.. lepas saye park kerete.. (padahal sebelum ni kate nak balik bilik terus) tengok kude tu dekatdekat.. sedih la pulak.. kesian.. seekor kude kene tarik keretekude tambah penumpang dalam enem ke sepuluh orang.. mate kude tu macam ditutup dengan sesuatu.. kain tebal kot.. kire macam kude tu da hafal jalan.. terus saye tak jadi naik kude.. yang kami jadi.. naik kerete balik ke bilik dan tidur.. cool..

notepertanyaan         > dalam kereta kami sibuk bersembang bercerite.. ape hukum buat kude macam tu? komersialkan sampai nampak binatang tu terseksa.. siapa tau jawapannye?

6 comments:

ANIM said...

kalaulah kak dapat tengok gambar kuda tu..
bukan pe..nak marah sama aniaya binatang, hee

nik ros said...

sian gakkan. sekor kuda kena tarik ramai org.

izan mama mia said...

kesian kuda tuu

Nafira usof said...

terliurnye sotong celop tepung tuh~

::EIDA:: said...

bestnyee jalan jalan. hehhehe.. fifi ida datang jenguk. heyy dah lame tak datang sini, heehhee

ros_reeza said...

wah..akak berjalan ke Perlis ye.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...