Friday, September 27, 2013

ufairah cucu atuk..

assalamualaikum..

hari ni saye tak sempat BW lagi.. lepas ni saye BW ye.. dekat office ni busy.. tak masuk cerite kerje lagi.. paling busy hari ni orang MPC datang.. buat pra check up untuk 5S.. takkan r taktau 5S kan.. ramai sangat kot yang terlibat.. terjebak dengan 5S.. kadangkadan 5s datang time kite busy buat kerje kot.. ni pon tengah tahan nafas sebab derang tengah check..

da.. jom cerite tentang cucu atuk.. siape lagi kalau bukan ufairah.. minggu lepas ufairah tak jumpe atuk dengan opah lame sangat.. dari malam kai sampai pagi selase.. lebih kurang lime hari.. pagi selase atuk ufairah kejut ufairah.. seronok sangat aihh bangun tidur.. rindu atuk la tu.. lepas tu cari opah.. memang nampak la mood ufairah hari tu baik..

bile saye da siap nak pergi kerje.. saye pon ajak la ufairah.. 'jom sayang ikut ibu'.. ape lagi.. menggelupur melompat atas opah.. memang tak boleh blah tau tak.. dengan ibu pon da taknak.. saye pon salam atuk ufairah dulu.. lepas tu hulur tangan nak salam opah ufairah.. lagi kuat ufairah peluk opah.. sampai tarik bajubaju.. kalau boleh nak panjat opah sampai ke kepale.. geram kot.. saje je.. saye hulur tangan nak salam pon ufairah ingat saye nak ambil ufairah.. nak harap salam saye? memang tak la.. ufairah sorok lagi tangan..

opah lagi pasrah sebab kene hantar ufairah pergi rumah BS.. sebelum pergi rumah BS pergi makan dulu.. opah cerite.. tibetibe pukul sembilan dapat wasapp dari opah.. tau ape? gambar ufairah menangis kot.. mase tu BS tengah dukung ufairah.. tariktarik tudung opah nak ikut.. hai la anak.. melelehleleh air mate sedih.. dekat rumah atuk tidurkan dalam buai pon tidurtidur ayam.. takut kene tinggal lagi.. anak korang macam ni tak? cucu atuk yang terlampau okey!~

8 comments:

ros_reeza said...

cucu atuk.. hihi..
Anak sedara Ros pun memang rapat ngan nenek n atuknya,,

zarena heeney said...

sama kes dgn umar nie
melekat sgt dgn wannya
bgn pg cari wan dulu
mandi pun nak wan jgk mandikan

ena uruskan umairah jea lah
nsb baiklah tido nak ngan ena
klu tak ena yg merajuk hehehehee

MaMa Rey said...

manjanya ufairah..:)..
anak2 sy manja dgn arwah bapa sy dl..suka minta di dukung..

Rosmiza Ali said...

Ui, betul2 cucu atuk & opah ni.. Hehehe..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Ako Si AiN said...

ni memang betul2 cucu atuk ni wooo..

Mizz ErMa said...

alahai..manjanya dengan atuk..hihi mikail pulak, atuk yang manja dengan dia..kalo atuk kt kl mikail kat kg, mlm2 mesti si atuknya x boleh tido sebab dk teringat kat mikail di kg nie..hehe

dalila said...

amboii..cucu atuk betul..
tp mmg la weh..kekadang bdk2 mcm tu..mcm ank kakak aku dulu..xnk lnsg ngan ibu die..tp lelame ok la tu..rase pns kot ngan kot..maklum la ehem2..opss..

Nafira usof said...

alahaiii.. cian dia..
rapat dengan opah n atuk dia yer.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...