Thursday, September 19, 2013

amoi.. kate ufairah..

assalamualaikum..

lame sangatsangat tak update tentang ufairah.. ntah apeape.. terase rugi pulak nanti.. yela.. kalau panjang umur.. nanti tue takut urat ingatan banyak putus.. lupe da.. kalau la blogger ni kekal.. boleh jugak belekbelek.. kalau banyak duit boleh bukukan.. haha.. amboi.. tak hengat berangan..

ufairah da setahun lapan bulan ikut tahun masihi.. kalau ikut tahun hijrah da nak masuk setahun sembilan bulan.. sekejap je da besar.. macammacam da die tau.. banyak sangat akal.. cerdik sesangat. kalau dekat FB saye ade post tentang ufairah berzikir.. setahun enam bulan ufairah da boleh ikut zikir.. full hasbi rabbi.. alhamdulillah.. ade rezeki nanti saye upload..

jom kite cerite bab tajuk entry.. well.. anak saye kan da besar.. memang mulut pot pet tak berhenti cakap.. suke tiru gaye orang.. sekarang ibu abah atuk opah kene behave.. kalau tak ufairah ikut.. kalau saye ke sesiape nak tegur ufairah.. mesti cakap.. 'amboi.. ish.. ish.. ish..' semalam dalam pukul sembilan lebih saye da naik katil.. baring.. ufairah main kat luar.. sekali die selak langsir.. tengok saye tengah baring.. boleh die cakap.. 'amoi..'

ambil kau.. sekali ibu kena amoi dari ufairah.. marah ibu lepaklepak ke.. geram tau tak.. rase nak ciumcium je.. tengok.. pandai da die.. bukan main lagi.. tu la penghibur hati pengarang jantung saye!~ moge menjadi anak yang solehah sayang..

pesanandibawahentry        > ala.. main teketeke pulak WW semalam.. malu la.. takpe.. nanti ye.. inshaAllah.. pasti terbongkar jugak..

5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. bestnya baby dah besar. dah pandai hafal zikir. sheila doakan ufairah membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah. insyallah :)

Rosmiza Ali said...

Salam perkenalan awak.. Hehe.. 1st time singgah sini.. Saja jalan2 terjah blog kawan2 baru.. Cantiknya nama Ufairah,selalu duk dengar Umairah jer.. Cerdik! Tak sabar nak ada anak sendiri.. =)
SIAPA DIA BLOGGER BUDIMAN?

Nurul Aziz said...

err..nak dapat adik kan? hehe kalau betul tahniah :'))sebab hari tu bila eh ada entry yg gambar nenas tu, tapi husband tak kasi makan.. ingat nak komen pregnant ke.. #sibuk je kan.. :p

dalila said...

ufairah..ufairah..bijak2..jgn kasi 'chan' ibu releks ok?
haha

Ibu Amirul said...

amboi ufairah.... dah pandai membebel sekarang...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...