Thursday, September 5, 2013

kami ke perlis - part 4..

assalamualaikum..

bertabah la ye kawankawan.. saye pergi perlis due hari satu malam je.. tapi cerite berpartpart.. sekarang memang mood ke laut.. even da pergi laut kutip mood pon tak berape cukup.. saye da pernah pergi wang kelian mase study dulu.. pergi mase jambori komander.. saye da cakap dekat DH yang saye nak ke sane awal pagi.. kalau pergi tengah hari panas ya amat.. ok.. satu tips dari saye.. kalau nak pergi wan kelian sila pergi awal pagi.. kalau boleh lepas subuh da gerak dari hotel.. baru sedap nak jalan..

yang saye dengan DH pon da rancang nak pergi pagi.. sekali kawan DH kate nak ikut.. pagi tu pukul 7lebih saye da suruh DH call kawan DH.. call punye call tak dapat..lastlast dapat call dekat pukul 9pagi.. pukul 9lebih baru la kami gerak.. lewat tau kalau pukul 9lebih tu.. mase da gerak ke sane.. jauh la jugak.. lebih dari 10KM saye teringat sesuatu.. penting tau..

'abang.. duit tak draw lagi' amek kau.. kami lupe nak draw duit.. memang la ade duit dalam purse tu.. cume RM200 kot.. cukup ke nak shopping? hahaha.. terpakse patah balik ke kangar.. da ambil mase.. sedih jugak mase tu.. ingat nak draw malam.. tapi da tak larat kan.. redha kan jela..

kami sampai sane dekat pukul 11 kot.. dengan jammed lagi.. susah parkingnye lagi.. hadap la kiterang bende tu semue.. jadi sile la pergi awal.. jammed pon kurang.. panas pon tak.. saye mase tu da bersyukur sangat sebab on the way kami pergi hujan.. agak lepas hujan redup la.. rupenye.. panas ya amat.. tepi bukit kan.. kalau sejuk.. sejuk betul.. kalau panas.. tak tau nak cakap la..

bukti kami ke sini.. abaikan saye yang gemok tu.. 

bile da sampai tu.. berjalan la kami.. ufairah mulemule DH back carry.. bile da lamelame ufairah nak turun jalan sediri.. sebab terlalu panas ufairah merengek.. nak air.. nak air merengek.. kesian sangat.. saye pulak memang da out of energy.. memang rase nak pengsan.. pitam kot.. berpinar mate.. saye tak kesah da.. atas jalan tar pon saye duduk bersile.. subhanAllah.. memang tak larat..

suasane dekat wang kelian.. panas dan ramai orang..

tapi dalam tak larat tak larat tu saye sempat la sambar periuk cap crocodile.. yang 6 beradik tu.. RM60 ke RM65.. memang saye aim tu.. murah kan.. kami beli kelambu khemah tu.. dulu beli online RM60 kot satu.. dekat sane RM15 je.. beli 2.. beli cover sit motor.. RM10 satu.. kat kajang RM20++ kot.. ingat nak beli banyak.. sekali tinggal satu je.. ade kedai lain.. tapi memang saye da nyawenyawe ikan.. panas terik dan tak larat.. rase jalan pon terhuyunghayang.. memang tak la nak cari..

saye sempat beli somtam.. tapi tak makan pon..  
DH pulak makan ABC kat sane.. mase ni saye bersile atas jalan TAR.. 
nenas dekat atas ni nampak sedapkan.. kecikkecik je.. teringin tapi DH tak bagi makan..

bile da sampai dekat dengan imigration.. ade la teksi motor.. saye naik teksi motor untuk ke kerete.. tak larat da nak jalan sebab jauh la jugak.. lege sangat dapat angin bile naik motor tu.. jangan risau.. yang bawa motor tu perempuan kalau kite perempuan.. RM2 satu hale.. bile da sampai dekat kerete saye rehat dulu tepi tu.. ambil angin da ok sikit baru gerak balik..

mase on the way nak balik ade la DH cakap.. 'rase nak datang lagi la sayang..' yela.. kami terkilan sebab sampai sini da panas.. tengah hari.. tak dapat round sampai habis.. separuh je da patah balik.. memang terase nak pergi lagi.. mase da sampai tu.. baru DH paham kenape saye nak ke sane awal pagi.. balik dari sane kami singgah ke satu tempat tapi kecewe sebab tutup.. tu next entry ye.. panjang sangat da..

6 comments:

Nafira usof said...

syoknyeeee..
teringin nak gi jugak. nak beli periuk buaya jugak.. hehehe
moga suatu hari nanti ade lah rezeki untuk ke sana.. amin~

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Farah tak pernah sampai wan kelian lagi.. selalu kalau ke perlis suka ke padang besar jer.. =D

Eta Jaafar said...

Fifi.. kite org kedah pun p dh lama dulu. dh lama xp sbb tak sanggup nk harung jem

ANIM said...

fifi, kalau sebelah malaysia, wang kelian. kalau masuk border, wang prachan. kak park betul2 kat border Siam nu..huhu.

nik ros said...

seronoknya..lama tak pi jln2 sejak kerja. jeles ni gk org jln2..huhu

dalila said...

xpenah lg smpi cni..teringin jgk nk gi sini ngan padang bsr..btw, ms otw tu xde ke atm?kt pam minyak or bank ke?

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...