Monday, September 30, 2013

'atuk.. atuk'

assalamualaikum..

hari ni kite cerite tentang ufairah lagi.. asyik cerite hal jalanjalan je.. kali ni kite cerite tentang ufairah.. cerite jalanjalan memang banyak pending.. langkawi last entry kot.. raye pulak.. selain dari perlis kami ke the longest canopy walk in the world.. terbaru kami ke aquaria.. takpe tu semue tunggu dulu.. kalau cerite jalan je bosan jugak.. kite cerite tentang ufairah..

bab merajuk ni bukan baru.. da lame da sebenarnye.. tapi sekarang la nampak menjadijadi.. memang terserlah.. kalau kene marahkan.. cepatcepat pusing belakang jalan jauhjauh sambil nangis.. comel sangat aih.. walaupon tengah marah.. saye boleh curicuri ketawe lagi kot..

bukan setakat kene marah ufairah merajuk.. kadangkadang merajuk bile tak dapat ape yang die nak.. tu pon satu lagi.. bukan main jauh lagi lari dari kite sambil nangis.. kadangkadang siap duduk kaki berlunjur.. badan sandar kat dinding.. macam kecewe sangat.. saye tengok.. ketawe dari jauh je. tapi takde la saye biar lame sangat.. saye akan cepatcepat pegi pujuk.. takut ufairah rase tersisih..

lagi satu sekarang ni.. kalau merajuk da pandai.. kalau ibu marah.. abah pujuk.. kadangkadang abah pujuk tak kene care.. yela.. kadangkadang ufairah mintak bukanbukan.. abah setakat pujuk tapi tak bagi ape yang die nak.. lagi kuat ufairah nangis.. tau sebut ape? 'atuk.. atuk..' hahaha.. sekarang da pandai request atuk.. geram sangat aih.. manjae sangat dengana atuk.. macam entry sebelum ni..

5 comments:

Nafira usof said...

hehehehehe.. comel kan kalo budak kecik merajuk. geram nak cubit2.. hehehehe

~ NANA ~ said...

sbb org cakap atuk nenek ni lebih majakan cucu...hihi

Lisa Sheila said...

salam fifi..lama lisa menghilang..hehe..da besar ufairah..manja sungguh ngan atuk nya ye... :)

Ako Si AiN said...

hehe ..cucu atuk lakatakn.

ANIM said...

cucu kesayangan atuk la ni..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...