Tuesday, September 24, 2013

bengang.. sakit hati..

assalamualaikum..

pagipagi da teremo.. rosak mood sehari.. habis semue tempat saye mengadu.. bukan sebab nak membuka aib orang.. tapi melepaskan perasaan yang terbuku sambil meminta pendapat untuk menyelesaikan masalah ini.. memang.. ape yang terjadi membuatkn saye terase sampai mengganggu mood saye.. harap tak berpanjangan..

ade seorang sahabat yang suke meminjamminjam untuk berlagak(bagi saye la).. sanggup membuat 'loan' kecilkecilan dengan kawan atau 'loan' bank sampai da habis percent untuk bende yang tak berfaedah.. haishh.. sakit hati rasenye.. memang nampak macam takde kene mengene dengan saye..

hakikatnye ade tau.. 'loan' kecilkecilan tu termasuk saye.. kalau setiap hujung bulan.. membuat 'loan' dengan saye.. mane tahan.. siap pakej lupe bayar.. memang saye berangin.. kekadang pinjam sebab nak beli air mineral.. kalau takde duit.. masak la air sendiri.. tak pon bawak air dari rumah.. bile tegur cakap.. aku tak boleh la minum air masak.. hei.. saye pon minum air masak ok dekat office..

pernah juga nak pinjam duit saye sebab nak pergi bercuti.. wat de wat de.. memang la saye menyirapkan.. takkan la saye nak susah payah sedangkan nak senangkan die.. kalau tengok dekat laman sosial.. bukan main show off.. hakikatnye? duit orang.. kalau la bende ni jadi dekat korang.. ape korang rase? sekalisekale ok lagi.. kalau selalu? naik jemu kan..

takpe la.. bile da ngadu dekat DH.. dekat BFF.. ade la satu due cadangan yang boleh saye gune pakai.. tapi paling saye ingat.. BFF saye kate.. sebelum bertindak.. niatkan untuk betulkan kawan.. tapi saye tambah.. betulkan diri sendiri jugak..

notasajesaje       > bukan niat nak mengaibkan.. cume nak minta pandangan dari korang.. kot ade jalan penyelesaian.. semoge kawan melupakan hobi membuat loan tidak berfaedah dan hidup dengan kemampuan sendiri.. kalau tau susah jimatjimat la kan..

8 comments:

Cik Puan Rara said...

mmg payah lah kalau org mcm ni.letih tgk perangainya.xde sape boleh ubah kecuali diri sendiri.

Nafira usof said...

x yah bagi pinjam kat orang cam tuh. terus terang kat dia. haih~ susah kan orang betol.

NorRo AiNi said...

wahhh..kalau lama2 bole mnyirap nih adesss..kena jauhkan diri dari org mcm ni kang xpasal kita yg papa hoho..

LYAfrina said...

ermm..susah la kalo mcm ni..nk telan mati mak..nkluah mati bapak... ermm..tp klo selalu sgt mmg la kna tegur.. n lg2 kalo utk sesuatu y x bfaedah

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

haiya ada gak org mcm ni kan..mmg sakit hati kan

ros_reeza said...

minta dijauhkan dari orang yang sebegini.. sebab Ros ni jenis yang tak sampai hati.. kang terpedaya pulak..

zarena heeney said...

kes mcm nie mmg pernah jd pd ena
kat ofis skang nielah
tapi org tu dah berhenti sbb hutang byk sgt kat member ofis nie

mmg tak tahan tu
kita ikat perut utk simpan duit smp hujung bln..minah tu buat buat muka kesian nak pinjam duit..berlagak bila bercakap mmg tak menahan..semuanya high class jea..

tak dpt nak byr semua hutang blah mcm tu jea

nik ros said...

teruknya perangai dia. tak yah la layan.mcm2 perangai manusia ni kan

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...