Friday, September 20, 2013

dari monster ke boboiboy..

assalamualaikum..

salam pagi jumaat.. terase sekejap je da jumaat.. mungkin sebab isnin da cuti kot.. tak sabar nak rehatrehat weekend ni.. miahaha.. tapi esok saye ade family day bahagian.. terase nak pergi bawa ufairah.. walaupon family day kami dekat tepi padang je..

sejak sebulan due yang lepas.. ufairah da kenal boboiboy.. maaf la ye.. anak saye memang perempuan.. tapi kartun pertame yang die sebut boboiboy.. ok la tu kan dari ultraman ke.. power rangers ke.. hahaha.. tak sempat nak cerite tentang boboiboy ni.. walaupon da sebulan due berlalu.. takpe.. kite cerite pendek je.. abadikan dekat sini..

sebenarnye.. dekat rumah saye ade majalah boboiboy.. paksu ufairah yang punye.. tibetibe ufairah bawa majalah boboiboy tu dekat saye.. die tunjuk gambar monster hijau tu dekat saye.. die sebut.. 'eeeii.. eeei..' die geli kot.. hahaha.. sebelah tu ade gambar boboiboy.. terus saye sebut boboiboy.. sekali je.. lepas tu.. asal nampak je boboiboy dekat TV.. buku boboiboy ke.. apeape la pasal boboiboy.. ufairah mesti sebut boboiboy.. sampai sekarang boboiboy..

tak pelikkan kalau anak perempuan kenal boboiboy dulu? sampai sekarang ufairah tak kenal princess, mickey, dora.. semue tu ufairah tak kenal lagi.. takpe.. nanti saye kenalkan slowslow.. boleh kan?

sajenakbagitahu          > sebenarnye.. tajuk entry ni pin.. pin.. pin.. tapi da tercerite lain.. tukar tajuk terus publish.. hahaha.. pin.. pin.. pin.. lain kali ye..

10 comments:

D Yatie said...

pin pin pin??? hehehehe.

arissa kenal upin ipin je. wahahaha.

Cik Puan Rara said...

hahahaha xpe.slow slow lah~ princess kenal sket2 sbb tgk tv.hehehe

Nafira usof said...

anak2 akak kenal upin ipin dulu baru kena boboiboy.

Nurul Aziz said...

Ayra kenal upin ipin, boboiboy, angrybird, dengan doremon je. mickey mouse apa semua tu dia tak tahu lagi.. takde sape ajar. yang dia tahu tu pun dia tahu sendiri, dengar-dengar orang cakap.. hehe..

Rosmiza Ali said...

Bagus Ufairah! Saupport kartun Malaysia dulu apa2 pun.. Boboiboy ke boboigirl ke feduliks! Hikhik! ^^,
Psst! Jangan lupa tolong VOTE Mieza kat SINI ye.. Hehe.. TQ! =)

MaMa Rey said...

upin ipin ke tu hehe..
tak pa slow bagi dia kenal..dulu anak sy pun paling minat dgn bobiboy..skrg pla Oggy dgn si lipas tu..hehe

Tinta Lana said...

Salam.

Takpa..takda yg pelik pun kalau ank prmpuan kenal boboiboy dulu.. sebab tu watak kartun..penuh warna warni, itu yg menarik minat kebanyakkan kanak2 sbnrnya :)

~ NANA ~ said...

Budak2 mmg cmtu u, biasa je kot..hihi..tp ayish ni tak suka tgk tv, main je lebih.ayoooo

izzah said...

boboiboy yek ufairah...hehe..budak2 memang cepat kenal dgn kartun...tmbah2 kalau yg comey2...xpe, nnti leh kenalkan dengan mickey minnie plk...

Ancik Khasiaini said...

wahhh ,dak kecik ni minat boboiboyy hehe..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...