Friday, August 30, 2013

mana nak dapat kuma murah?

assalamaulaikum..

ade tak orang buat entry.. tajuknye soalan? macam saye buat ni.. bukan ape.. saye tengah cari kurme murah.. bukan la berkire sangat bab duit.. tapi kadangladang berkire jugak.. siape taknak barang murah kan? kalau kite nak beli barang pon kite cari yang murahkan..

saye teringin nak amalkan makanan sunnah.. bukan susah nak cari kurmakan.. tapikan.. saye sekarang ni demand sikit.. nak kurme ajwa.. haha.. demand tak? teringin kot.. bukan sebab ape.. kalau beli mesti dalam kuantiti yang sikit tapi duit kene keluar banyak.. kurme ajwa kan kurme nabi.. lagipon ade setengah kurme manis sesangat.. saye tak minat jenis tu..

dekat office saye ade jualan hari jumaat.. ade la orang jual kcangkacang, kurma.. tadi saye turun bawah.. beli kismis kuning, kismis hitam, kurma mariami dan kurma ajwa.. total da RM37.. bukan banyak pon.. sikit je saye beli.. kurma ajwa saye dapat 13biji dengan RM12.. bagi saye mahal lakan kurma sebiji dekat seringgit..

kurma ajwa ni sekilo RM120 dekat jualan office saye.. saye tak survey lagi dekat warta or manemane.. dekat internet ade saye search RM100 sekilo paling murah.. dekat shah alam ade satu kedai borong barang arab ni kan.. teringin nak pergi.. nak tengok harge die berape.. dapat beli sekilo pon jadi la.. boleh buat makan harihari.. selangselang dengan kurma lain.. name company dekat shah alam tu mahnaz food.. siape pernah pergi? url die http://www.mercufood.com..

ade mase saye nak ajak DH pergi terjah.. boleh usha kacang pistachio.. habbatus sauda yang biji.. minyak habbatus sauda.. extra virgin olive oil.. terase tak sabar pulak.. kalau korang pernah pergi atau tau manemane kedai yang ade jual barang arab ni murahmurah share la.. nanti kalau saye berjaye pergi ke mahnaz food ni saye share dekat korang ye..

ni la kurma dan kismis yang saye beli tu.. total rm37.. (kismis ade saye da ambil sikit)

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

buat air sedap ni..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

makanan import memang mahal..

azizah :) said...

kurma ajwa mahal sbb rasanya sgt sedap kan..

nik ros said...

nik kalau beli kurma selalu suh ma beli jea kat kelantan. hehe
ma nik suka beli byk2.

IbuNoey said...

ala,,Noey pun tak tau kat mana.tapi memang elok makan kurma kan..

Mizz ErMa said...

mahalnya..sy suka kurma mariami..kurma ajwa pulak xsure pulak penah makan ke x..hehe

dalila said...

cheq..kt warta lg la mahaii..elok la amalkan mknan sunnah..lg2 org yg tettt..hahaha..

J.Syazwana said...

selalu makan kurma yuta. tak pernah try kurma ajwa. huhuhu. so tak tau tak dapat nak nolong eh.

izan mama mia said...

mmg mahal.. akak mkn time bln puasa je

ros_reeza said...

baguskan jadikan amalan seharian.. makan kurma ni.. Ros tak tahu kat mana yang boleh dapat murah, kak Fifi.. sory ek..

p/s : tentang msakan Ros tu, Ros lupa tulis la Kak Fifi.. letak garam sikit :) hihih

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...