Thursday, September 12, 2013

kisah kami ke melake..

assalamualaikum..

da lame kot cakap nak cerite tentang kami ke laut.. ala.. ade entry lepaslepas.. yang kami ikut atuk dengan opah ufairah pergi gathering sekolah opah.. kami duduk di D nelayan pengkalan balak.. not bad la.. chalet tu betulbetul depan laut.. bile sampai je.. ufairah la paling excited.. kami pergi ramairamai.. atuk, opah, faqih (adik saye), saye, DH, ufairah dan arsyad (sepupu ufairah).. total semue tujuh orang..

saye cakap dekat ummi saye.. ambil la satu lagi bilik.. saye bayar je.. yela.. da tujuh orangkan.. bile sampai saye tengok bilik boleh la.. ade tige katil single.. mase kami sampai da pukul tige lebih.. kelam kabut nak sembahyang la.. terus saye tolak katil tigetige bagi rapat.. lepas abah saye sembahyang.. abah dengan ummi terus keluar.. balik ke rumah singgah abah dekat telok mas..

bilik kami.. muat la nak tidur ramairamai..

saye taknak ikut.. tak larat da travel jauhjauh.. abah dengan ummi balik pon sebab nak ambil periuk nasi.. malam tu ade dinner.. sekali ummi bukan ambil periuk nasi.. siap masak nasi tu dekat rumah.. dengan masak kuah durian lagi.. punye la lame nak siap masak.. dekat pukul 8 baru ummi dengan abah sampai.. bayangkan la.. tahan lapar la kami semue.. memang ade makanan dekat luar. kawankawan ummi sediekan kudapkudap.. malu kot nak keluar ambil..

 
berjaye mendapat kudapan melapik perut..
mase ni saye nak taangkap gambar sunset.. cantik sangat.. sekali ade budak (on of anak kawan ummi) jatuh bumbung.. die tak pijak ikut rasuk.. budak tu nak tangkap gambar sunset.. tapi nak tangkap gambar dari atas bumbung.. 

mase ummi balik ambil periuk saye da pesan.. tolong bawa due toto.. satu untuk lapik tidur satu buat selimut.. sejuk bangat.. sepetang tu.. faqih mandi kolam.. depan bilik kami je kolam.. tapi kolam untuk kanakkanak.. ufairah dengan arsyad due kali turun kolam.. laut pon same.. memang ufairah enjoy sangat mendi kolam.. main air puaspuas..

tengok ufairah sangat seronok.. 
ufairah dalam air.. arshad takut sikit.. jadi banyak tepi kolam je.. 
adik.. DH dan ufairah.. air kolam ni takat hidung ufairah..  
ufairah dalam air.. 
ufairah sibuk nak ke laut.. tengok tangan tu.. arsyad da nangis dulu taknak pergi..

malam tu.. menu dinner.. nasi lemak.. ikan cencaru dan kembung bakar, kambing bakar, mashed potato, salad, putu mayam, kuih raye dan banyaklagi.. saye bantai kambing bakar je.. lepas tu da kenyang saye lepaklepak kejap masuk tidur.. tetibe tengah tidur terase lapar.. ape lagi.. kerah DH ambil putu mayam dengan kuah durian.. dekat empat keping saye bantai.. hahaha..

pagi esoknye ade sukaneka.. tapi kami tak join pon sebab abah ade kerje.. nak balik awal.. mase tengah sukaneka tu la kami gerak balik kajang.. enjoy sangat ikut abah dengan ummi.. ikutkan hati malas nak ikut.. tapi sebab ummi ajak ikut jela.. paling seronok ufairah la sebab dapat main air puaspuas sampai tak larat da..

7 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Nak tau, duluuu, masa saya kecik2 dulu..laut kat situ tempat kerbau berkubang!! yeaa betul..

D Yatie said...

Eh best nyer depan bilik ad kolam.

ros_reeza said...

bestnya dapat holiday ke melaka :)
jom baca entry Ros ke angkawi pulak ;) hihi..

http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2013/09/percutian-singkat-ke-pulau-langkawi.html

IbuNoey said...

wah..best la ufairah mandi kolam..excited gitu..

Nafira usof said...

bestnyeeee..
sonoklah boleh wat xtvt tepi pantai camtuh~

MaMa Rey said...

cantik sunset tu Fifi..err tak nangis ke budak yg jatuh tu..sakit tu jatuh dari bumbung..
enjoy tengok budak2 tu mandi..:)

Ancik Khasiaini said...

seronok nye mandi manda hehhe

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...