Wednesday, June 26, 2013

weekend yang lepas #part 2 -jus alpukat

assalamualaikum..

part one cerite hari sabtu kami.. ini cerite hari ahad.. entry pendek.. asal dapat penuhi sasaran.. hahaha.. engat sasaran kerje tahunan ke? da penatpenat sabtu tu.. balik saye teruskan misi mengiron baju malam tu sebab ahad da janji dengan atuk dan opah ufairah nak ke sungai buloh.. mesti lame kalau ke sane.. rumah adik ummi.. kire uncle dan aunty tiri saye la..

petang ahad dalam pukul tige lebih kami gerak ke sungai buloh.. saye ade misi nak ke sane.. saye nak minum jus alpukat.. mase balik kampung hari tu abah ade cerite dekat saye.. cerite yang menjeleskan saye.. 'abah pergi minum jus alpukat dekat paya jaras.. sedap sangat.. cik syamsul (uncle saye) kate.. rase air alpukat ni sebiji rase macam jus alpukat dekat indon.. kat kedai lain tak dapat rase macam tu' dan dan saye cemburu.. ngendeng dekat DH nak pergi jugak..

biase la TTCians  macam saye ni memang teruje bab alpukat ni.. tak caye tanye genggeng kami.. selalu buat sendiri dekat rumah.. ni adejual dekat kedai.. memang best r.. syok.. suke.. semue ade.. bile da sampai ummi saye terus ke rumah uncle.. lepas da lepaklepak pukul lime lebih saye ajak ummi.. ummi suruh pergi sendiri suruh sepupu bawak.. sepupu tingkatan satu tapi tak macam tingkatan satu.. childish lagi.. kate tau jalan.. bile da sampai pasar paye jaras tu tetibe kate tak ingat.. sudah.. mencik.. da la da lewat takut kedai tutup.. 

dalam hati membare nak marah.. DH cakap.. sabar sayang.. mulut bising.. saye da la stress nak cari jalan.. die memekak kedai tu kedai ni.. abah service kerete tu ini.. belakang kedai honda tu kedai kerete bendly la.. mercedez excident la.. nonsense.. memang Allah nak uji.. call ummi bebanyak kali.. akhirnye dapat koordinat.. set GPS.. patah balik sebab da terlepas.. dekat 10km jugak tersasar.. sampai pon.. tu pon lepas tanye tige empat orang.. bile tengok kedai.. tension sekejap sebab depan kedai tu la saye berhenti call ummi tanye direction.. huuuwaaaa...

sebab tak sure tu kedainye.. DH akan turun tanye ade jual tak jus alpukat.. kawasan berdekatan dengan titik GPS tu.. lepas da jumpe terus order.. saye mesti minum jus alpukat.. memang terbaik.. DH pulak minum sirap limau je.. sepupu minum fresh oren. saye makan bakso.. tapi kan.. bile dapat minum air tu.. hilang semue rase marah terbeban.. kire berbaloi la..

bile balik rumah cerite la kisah tragis kami yang tersasar jauh dari tempat yang di tuju.. rupenye kami salah kedai.. selang sebuah je.. kami salah pon sebab kedai tu tutup.. sebelah kedai tu kedai gunting rambut sebelah kedai gunting kedai yang saye minum.. kire kedai gunting rambut tengahtengah.. dan saye tak terkilan pon sebab jus alpukat yang saye minum tu sedap sangat.. cume dalam hati terfikir.. cemane ye rase jus alpukat kedai sebenar.. kalau yang saye salah tu da sedap sangat bagi saye.. apetah lagi kedai sebenar tu kan.. takpe.. saye akan repeat ke situ.. inshaAllah..

terliur tak tengok jus alpukat saye? sedapnye.. teringat!!!

sorry.. terpanjang pulak entry ni..

6 comments:

ros_reeza said...

ala,rasa jus tu macam mana. tak pernah rasa la Kak Fifi..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

selalu tengok orang minum, tak pernah rasa lagi..

zarena heeney said...

fifi kat mana tu
area sg.buloh..area paya jaras dah dkt sgt ngan umah ena tu

tak kira nak wassap fifi la
tak sabar nak tahu nie

Ina Haireina said...

nampak mengoda sangat la air tu..

izan mama mia said...

tak pernah try jus ni...

dalila said...

jus ape ni?xpenah tgk minum jauh skali..haha..rase ape?

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...