Friday, June 21, 2013

pasangan selalu bergaduh adalah pasangan yang romantik..

assalamualaikum..

waaahh.. tajuk entry hari jumaat.. beromantik lagi.. hihi.. isnin dan selase lepas saye tak up entrykan.. sabenarnye saye berkursus.. saye nak bagitahu kat sini tapi tak sempat sebab khamis jumaat saye kerje luar ke tesco.. sibuk kan saye.. ke buatbuat sibuk? buatbuat sibuk sudah.. masih cukup tidur kire tak sibuk mane la kan?

mase kursus hari tu penceramah ade cakap.. 'tahu tak? pasangan yang selalu bergaduh tu la pasangan yang romantik' saye mulemule dengar pelik jugak.. tapi terdetik dekat hati saye.. mase kite mude remaje dulu.. cube tengok pasangan bercinte.. kalau bercinte gaduhgaduh mintak clash.. lepas tu sambung balik.. seminggu due.. gaduh lagi.. mintak clash sambung balik.. bukan saye.. korang perasan ak? even derang selalu bergaduh.. selalu clash tapi kekal..

kalau korang tengok pasangan yang alaala romantik.. tak pernah bergaduh.. bercinte indah je semuenye.. kadangkadang jelous jugak tengok kan.. sekali bergaduh clash terus tak sambung da.. korang perasan tak? kirenye yang selalu gaduh clash ni kekal tapi dalm keadaan huru hare.. mungkin mereke da biase kot kan.. saye rase teori ni la yang penceramah tu gune..

kire kalau pasangan suami isteri bergaduh.. tapi takde la kuali pinggan semue terbangkan.. gaduhgaduh manje macam tu.. lepas tu baik.. bile baik tu.. nak romantik je.. bayangkan kalau gaduh sehari tak bertegur.. bile baik tu.. huh.. puasnye.. perasan tak? kalau tak gaduh tak rase nikmat berbaik semule tu.. hihi.. betul ke tak ape yang saye share ni ha? tapi jangan la pulak takde pasal nak cari pasal sebab nak rase nikmat berbaik semule tu.. banyak lagi nikmat lain Allah bagi.. 

dalam hubungan pasti ade pasang surutnye kan.. tak mungkin satu hubungan tu takde perselisihan pahamkan.. macam pepatah melayu.. sedangkan lidah lagi tergigit.. lain sambung sendiri.. haha.. moge time surut kite tu tak betulbetul surut la.. sikitsikit surut jadi la.. saye doakan agar hubungan kite bersame pasangan di dalam redhaNYA.. bahagie sampai ke syurga.. amin..

6 comments:

D Yatie said...

Hihihi. Sekali baca statement tuh sounds funny. Seriously. Tapi mungkin juga ad benar ny. ;) Kite dgn husb mmg dr zaman berkawan sampai bertunang sampai kahwin. Kalau org dgr kte ckp telefon. Org igt kte gaduh ngn kwn. Kasar bebeno. Hahaha.

zarena heeney said...

suka entry nie
betul tu fifi sekali sekala
klu bergaduh tu bila dah berbaik romantik dia mmg lain mcm skit
hahahahahhaa

dalila said...

hehe..tersenyum sorg2 bace
;)

izzah said...

selalu jgk gaduh mnja2 gitu..tp mesti end up dgn sy yg nangis even xde la gaduh teruk pun..hehe..memang hati tisu betulla sy ni..hehe..

ros_reeza said...

a'a baru terperasan dengan situasi remaja bercinta tu.. asyik minta clash, last2 bersam jugak :)
Akak kategori mana?.. hihihi

azlin rosli said...

Sy nk dh nk kawin, tp bila bergaduh mmg tak bertegur ! Kadang2 naik mnyampah rasa nk blah... Tp bila baik mcm belangkass ☺️

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...