Wednesday, June 26, 2013

weekend yang lepas #part 1 floria 2013

assalamualaikum..

alhamdulillah. tengah malam tadi kajang da turun hujan.. lebat sangat.. bangun pepagi confident.. 'jerebu da kurang abang.. tak payah la nak pakai mask'  kan saye naik motor pergi kerje.. bile da jalan jauh sikit nampak kabur.. dalam hati da tertanyetanye.. jerebu ke embun.. hahaha.. lawak la ko ni fifi.. hidung rase gatal.. berhabukhabuk.. confirm debu la tu.. rase menyesal tak pakai mask.. sekurangkurangnye kurang la sikit tahap IPU kan.. moge petang ni makin ok sebab saye tak bawak spare mask! padan muke kau!~

hari ni rabu kan.. takde wordless la.. sebab semalam saye tak update blog.. takpe.. hari ni saye try up paling kurang due entry.. paling banyak tige entry.. kire satu tu wordless la. hihi.. siap bagitau perancangan tu.. hari ni sebenarnye takde mood nak berblog.. keyhh.. pengakuan terbuke.. 

sabtu yang lepas keluarge kecil kami  pergi ke floria 2013.. budget nak pergipagi.. tapi bile da bangun tidur baru terhegehhegeh nak kemas rumah bagai.. basuh baju bagai.. saye pulak budget bagus.. nak masak lunch dulu kat rumah baru syok nak keluar kekdahnye.. tak payah fikir nak makan kat mane.. yela.. tak puas kot.. tetambah bersame si cerdik Ufairah.. masak simple je.. kari bawal emas dengan kerapu kukus.. sayur? budget nak buat baked potato.. sebelum saye baked DH da ngap dulu nasi.. malas la..

da siap makan sembahyang.. susukan ufairah.. tertidur pulak awek tu.. pukul 4 lebih baru bangun.. DH da siap ajak keluar.. saye pulak.. 'abang.. tunggu asar nak tak? takde la rush nak balik sembahyang nanti' saye memang tak suke sembahyang kat luar. tak selese.. part yang bertangguh tu jangan tiru ye.. kami ni memang la suke bertangguh bile na keluar jalan tu.. tapi bile da keluar macam taknak balikkan.. hahaha.. 

pukul lime lebih kami keluar rumah sampai floria dalam pukul 545petang.. janji pagi.. dekat pukul enam baru sampai.. boleh la floria tahun ni.. tapi rase macam kecil.. tak macam tahun lepas lepas.. ke saye yang da lupe.. ntah la.. jalanjalan.. bagi ufairah pegang bunge.. jalanjalan lagi kami terjumpe pentas.. mase tu pulak pengacare tengah bagi soklan suruh jawab.. ape lagi.. saye ni bukan boleh.. terkinjekinje nak jawab.. nak hadiah kan..


gambar kenangan kami.. blurkan.. pakai handphone cap cokia je..

tengok ufairah.. bukan main excited lagi.. mulemule taknak jalan.. nak berdukung je.. bile da dapat mood.. macam ni la gayenye..

ibu dengan ufairah.. bile tengok baju ufairah.. teringat zaman dedulu punye fashion.. hahaha.. kat gambar baru perasan anak cemane..

soalan pertame menang saye tak tau jawpan.. tanye siapa yang rasmikan floria 2013.. memang saye tak ambil port.. takpe.. tunggu soklan seterusnye.. soklan seterusnye siap cakap nak bagi due paper bag yang ade hadiah tu.. waaa.. teruje.. soalan die.. siapa boleh eja FLORIA terbalik? saye terus naik pentas.. wakaka.. mase jalan tu dengardengar orang tengah praktis eja.. A.I.R.O.. saye buat tak tau je.. takpe.. atas pentas boleh berlatih.. naiknaik je saye pon eja.. A.I.R.O .. terus pengacare tu kate salah.. malu weh.. malu sangat.. semue kat bawah macam da berkerut dahi fikir apsal salah..

terus tertanye die.. habis tu cemane? mase ni off mic la.. die jawab.. saye tak tau.. kurang asam kan.. saye pon tercakap..' floria'  lepas tu pengacare tu cakap.. 'yeee.. floria'  mase ni pon off mic. saye terus terfikir.. try eja off mic.. pengacare tu pon on mic.. tau jawapan die ape? F.L.O.R.I.A T.E.R.B.A.L.I.K.  sangat cissss kan pengacare tu.. kurang asam!~ dapat la saye due paper bag dalam tu ade t-shirt.. satu beg satu t-shirt.. dapat due tishirt.. sorang satu dengan DH.. hahaha..

lepas da dapat hadiah terus la bla.. sebab abang jimbara nak test sound kat pentas tu.. jalanjalan jumpe ular sawe dekat taman negeri perlis.. ape lagi.. terus snap gambar la.. muke saye memang cuak sebab nampak ular tu nak naik ke muke saye.. memang tak puas hati dengan gambar.. jalanjalan dulu mintak DH nak patah balik snap gambar.. puas la hati sikit.. lepas tu singgah makan kudapkudap.. terus balik.. ngamngam naik kerete azan maghrib.. jadi boleh la sembahyang dekat rumah.. 

gambar denagn ular.. :)

p/s       > esoknye jereu teruk.. DH cakap.. selamat kite da pergi floria semalam.. kalau tak mestikite tak pergi tahun ni.. hihi..

4 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ufairah tak takut pun dgn ular

Fifi Nadhrah said...

tau takpe yana.. mulut bising.. aayeoww..aaayeoww.. die ingat kucing.. muke ibu die memang tak boleh bla.. da hbs cover da tu..

zarena heeney said...

beraninya fifi pegang ular
dah meremang bulu tengkuk ena tgk tu

ros_reeza said...

bestnya jalan2 3 beranak :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...